Schengen Vizesi

Schengen Bölgesi, vatandaşlarının tek bir ülke olarak bu bölge dahilinde serbest dolaşımına izin vermeyi kabul eden 26 ülkeden oluşmaktadır. Schengen anlaşmasıyla bağlı 26 ülke arasından 22 tanesi AB’nin parçası, diğer 4 tanesi ise EFTA’nın (Avrupa Serbest Ticaret Birliği) parçasıdır.

Schengen bölgesi Birleşik Krallık hariç olmak üzere Avrupa ülkelerinin çoğunluğunu kapsar ve Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs ve İrlanda gibi ülkeler yakında anlaşmaya taraf olacaktır. Ancak, Norveç, İzlanda, İsviçre ve Lihtenştayn gibi Schengen bölgesine ait olup serbest dolaşım politikasını destekleyen fakat AB’nin parçası olmayan ülkeler de bulunmaktadır.

Bulgaristan Schengen Vizesi istiyor mu?
Schengen vizesi nasıl alınır? Almanya vize sistemini değiştirdi
Türkiye'ye diğer yıllara göre en yüksek Schengen vizesi verildi Almanya Schengen vizesi başvurusunda değişiklik yaptı Schengen vizesine zam geliyor İki ülke daha Schengen bölgesine dahil edildi! Yunanistan Vizesi: Başvuru Süreci ve Gerekli Belgeler Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye vize sözü Turist vizesiyle Almanya’ya gidenler iş bulursa kalabilecek Almanya, Türkiye'deki vize reddi itirazlarını askıya aldı Schengen vize başvurusunun onaylanması için ne yapmak gerekir? Ekonomiyi tehdit ediyor! Vize meselesi memleket meselesi   En kolay Schengen vizesi veren Avrupa ülkeleri belli oldu! Almanya Büyükelçiliği'nden Schengen vizesi açıklaması Vize sıkıntısı sürüyor: Her iki başvurudan biri reddediliyor Hırvatistan, Schengen ve euro bölgesine dahil oldu Vize iptalinde geri ödeme Schengen vizesi çilesine karşı Dışişleri Bakanlığı harekete geçiyor: Büyükelçiler davet edilecek Avrupa Birliği yetkilileri Türk vatandaşlarına Schengen vizesi hakkında açıklama yaptı AB parasını alıyor ama Shengen vizesini vermiyor Schengen vizesi almak çileye dönüştü: Türk vatandaşları neden vize alamıyor? Çin aşısı olanlara Schengen vizesi verilmeyecek mi? Schengen vizesi için gerekenler Avrupa Birliği'ne vizesiz seyahat mümkün mü? Schengen vizesi kaldırıldı mı? Vize serbestisi nedir? Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler 2020! Vizesiz gezilecek ülkeler! Schengen vizesi başvuruları başlıyor Schengen vizesine ne kadar zam yapıldı 2020? Schengen vizesine zam Schengen vizesine zam Schengen vize ücreti ne kadar oldu 2020?