Sarı yelekliler

''SARI YELEKLİLER'' KİMDİR? SARI YELEĞİN ANLAMI NE?

Fransa’da günlerdir süren hükümet karşıtı protestolar sürerken, önemli bir soru tartışılmaya devam ediliyor: Sarı yelekliler kimdir? Sarı yeleğin anlamı nedir? İşte cevabı..

Sarı yelek bir simge. Avrupa'da bisiklet sürücülerinin farkedilmek için kullandığı bir kıyafet... Ama Fransa eylemlerinde kullanılan sarı yelek aksesuar özelliğinin dışında birçok anlam ifade ediyor.

Eylemcilerin giydiği tek tip kıyafet hükümete birçok mesaj gönderiyor. Bunlardan ilki; Benzinin çok pahalandığı ve bu nedenle araba kullanamadıkları için sonucunda bisiklet kullanmaları gerektiği vurgulanmış.

İkincisi;'Biz sarı yelekliler biriz, hep beraberiz' anlamı taşımakta. Üçüncüsü ise toplu hareket edeceğiz anlamına geliyor.

Sarı yelekliler, 17 Kasım'da başlattıkları gösterilere, talepleri yerine getirilene kadar ülke genelinde devam edeceklerini belirtiyor.

Sarı Yelekliler koronavirüs dinlemedi!
Macron, bir yıl sonra itiraf etti! Sarı Yelekliler'in yıldönümünde ortalık karıştı
11 kişi öldü, 5 el koptu, 23 göz çıktı... Fransa'da olaylı 1 Mayıs... Paris'te sokaklar bir anda karıştı! Macron'un Schengen isyanı! Sarı yelekli yangın Paris sokaklarında sürüyor! Avrupa'nın göbeği yangın yerinde döndü! Polise 'sarı yelekliler'i vurma izni verildi! Fransa'da 'sarı yelekli" kavga sürüyor! Fransız göstericinin kolu koptu! Sarı Yelekliler yeniden sokaklarda! Protestocu Sarı Yelekliler, protesto edildi! Paris'te Sarı Yelekliler'e müdahale... Almanya'yı 'Sarı Yelekliler' korkusu sardı... Fransa’da Sarı Yelekliler bir kez daha sokakta! Sarı yelek modasına soyguncular da uydu! Önce FETÖ inlerinde sonra DEAŞ yuvalarında bulundu Fransız polisi hakkında şiddet soruşturması! Ayaklanma daveti! 13 Ocak'ta Taksim'e çağırdılar Sarı Yelekliler altıncı kez sokakta! Fransa'daki gösterilerde ölü sayısı 10'a çıktı! Fransa'da eylemciler 360 yolu ulaşıma kapattı... Sarı Yelekli isyan 2 milyar euroya mal oldu! Kahvehaneye girip halkı sokağa çağırdılar! Paris'te kırmızılı üstsüz kadınların eylemi! Macron'un çağrıları işe yaramadı, ortalık karıştı! ''Sarı Yelekliler'' Londra'da sokakta! "Sarı rüya görenler bunun bedelini çok ağır öder"