Rasim Öztekin

Rasim Öztekin, 1959 yılında İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi.

Sahne yaşamında ilk deneyimlerini 1977 yılında Kadıköy Halk Eğitim, İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Nöbetçi Tiyatro’ da amatör çalışmalarla edindi. 1980 yılının Kasım ayında Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı. 1980-1992 yılları arasında Şahları da Vururlar, Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı, İçinden Tramvay Geçen Şarkı, İstanbul’u Satıyorum, başta olmak üzere Orta oyuncular Tiyatrosu’nun tüm oyunlarında rol aldı.

1992 - 1995 yılları arasında televizyonlarda sırasıyla “Müzikomedi” (Nükhet Duru ve Demet Akbağ’la birlikte), “Mega Show” (Hülya Avşar-İbrahim Tatlıses-Demet Akbağ'la birlikte) şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’ de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı. 1995’te Ortaoyuncular Tiyatrosu ile Aptallara Güzel Gelen Televizyon Dizileri, Çok Tuhaf Soruşturma ve Fişne Bahçesi gibi birçok prodüksiyonda yer aldı. Bir Günlük Aşk Hikayesi, 72. Koğuş, Arabesk, Tersine Dünya, Passion Du Turca, Pardon ve Şans Kapıyı Çalınca isimli filmlerde oynadı. Köşedönücü, Biraz Düş, Biraz Gülüş, Eğrisiyle Doğrusuyla, Bir Yaz Gecesi Eğlencesi, Boş gezen ve Kalfası, Başka İstanbul Yok ve Yeni Hayat isimli televizyon yapımlarında rol aldı.

Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol alan Rasim Öztekin, TRT'ye program metin yazarlığı ve bir dönem (1998-2002 yılları arasında) Akşam gazetesinde ve 2004 yılında Star gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Usta oyuncu Rasim Öztekin'in vefatının üzerinden 2 yıl geçti
Rasim Öztekin ile geçen 20 yıllık aşkın hikâyesi! Esra Kazancıbaşı “Sonsuz Aşk... Rasim’im” kitabında Rasim Öztekin'in bilinmeyenlerini anlattı
Rasim Öztekin'in Eşi Esra Kazancıbaşı Eşinin Yokluğuna Alışamadı! Gözleri Yaşartan Paylaşım! Pelin Öztekin'in gözyaşları... Usta oyuncu Rasim Öztekin ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı Rasim Öztekin ölümünün 1. yılında anılıyor Geçtiğimiz yıl vefat eden usta isim Rasim Öztekin'in son filmi vizyona giriyor! 2021 yılında hangi ünlü isimler hayatını kaybetti? İşte aramızdan bu yıl ayrılan ünlüler Fazla kilolarından kurtulan Pelin Öztekin'den oryantal şov... Kurtlarını böyle döktü Seyfi ve Fehmi'den Sonra Seksenler'e Yeni Bir Şok! Yayından Kaldırılıyor İddiası Gündemde... Rasim Öztekin'in eşi Esra Kazancıbaşı'nı yıkan ölüm! Acı haberi bu sözlerle duyurdu Rasim Öztekin'in eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin'den evlilik yıldönümlerinde duygusal mesaj Ferhan Şensoy'un Rasim Öztekin'e yazdığı o mektup yeniden gündem oldu! Bu sözlerle veda etmişti... Ferhan Şensoy hayatını kaybetti Pelin Öztekin verdiği 93 kilodan sonra bikiniyi giydi! Görenlerin ağzı açık kaldı! Şok mesaj! Hayatını kaybeden oyuncu Rasim Öztekin ve kızı Pelin Öztekin'e çirkin saldırı Pelin Öztekin'den duygulandıran Rasim Öztekin paylaşımı! Rasim Öztekin'in eşinden duygu dolu paylaşım! Eşinden Rasim Öztekin'e yürek yakan satırlar Öztekin ile kızı son kez aynı sahnede Cenaze töreni hakkında detaylar geldi! İşte Rasim Öztekin'in gelecek için tek hayali! Seksenler Fehmi öldü mü, neden yok? 2021 Seksenler dizisi devam ediyor mu? Rasim Öztekin'in 2 ay önce abisini kaybettiği ortaya çıktı! Rasim Öztekin'in son mesajı yürekleri dağladı Şoray Uzun'dan Rasim Öztekin'e duygusal veda Öztekin ile ilgili az bilinen gerçek Erdoğan'dan Öztekin ailesine başsağlığı Rasim Öztekin hayatını kaybetti Rasim Öztekin'den kötü haber