Onur Büyüktopçu

Onur Büyüktopçu, 24 Nisan 1982'de İstanbul'da doğdu. Babası Çankırılı, annesi göçmendir. On sekiz yaşına kadar İzmir'de yaşadı ve öğrenimini burada tamamladı. Dil ve tiyatro okulu için İngiltere'ye giden Büyüktopçu, Academy of Creative Training Brighton Act London Film Academy'de eğitim aldı. Oyunculuğa ilk adımını 2003 yılında Lise Defteri adlı dizi ile attı ve bu dizide Yusuf karakterini canlandırdı.

Yabancı Damat, Doktorlar gibi dizilerde konuk oyuncu olarak rol aldı. 2010 yılında Güz Gülleri adlı dizide rol aldı. 2015-17 yılları arasında Kiralık Aşk dizisinde Koray rolünü canlandırdı. Şimdilerde TV8'de yayınlanan Yemekteyiz programının sunuculuğunu yapmaktadır. Oyunculuğun yanında cast direktörlüğü, menajerlik ve tiyatro oyunculuğu da yapmaktadır.

Sarışın oldu... Onur Büyüktopçu yeni projesi için imaj değiştirdi
Onur Büyüktopçu ormanlarımız yanarken eğlenenlere isyan etti: Defolup gidin! Onur Büyüktopçu mum gibi eridi
Gelinim Mutfakta Onur Büyüktopçu neden ayrıldı? Seda Sayan Gelinim Mutfakta yarışmasında O sözleri başına dert oldu! Gelinim Mutfakta sunucusu Onur Büyüktopçu kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Evli mi? Fatih Ürek'in ayrıldığı Gelinim Mutfakta'yı o isim sunacak! Aşırı kilolarıyla şaşırttı! ''Ne pis bir dünyaymış, bilseydim girmezdim!'' Seda Sayan ve Onur Büyüktopçu bir arada! "Para karşılığı evlenmeyi düşündüm" Onur Büyüktopçu'ya kötü haber! Damat Bayıldı bitiyor mu? Reytingleri nasıl? Programı neden bıraktığını açıkladı! Onur Büyüktopçu yeni programını duyurdu... Onur Büyüktopçu: Allah kolaylık versin! Yemekteyiz 21 Haziran'da ekranlara geldi! İşte Onur Büyüktopçu'nun yerine gelen isim! Yemekteyiz'in yeni sunucusu Seda Sayan mı? 'Yemekteyiz'de Onur Büyüktopçu devri kapandı! Yemekteyiz'in yeni sunucusu kim olacak? Genç oyuncunun ölümü rol arkadaşını yasa boğdu! Sunucuyu sinirlendirince programdan kovuldu! Sunucuyu sinirlendirince programdan kovuldu! Onur Büyüktopçu'nun sevgilisini görenler... Beyaz'dan Onur Büyüktopçu'ya büyük sürpriz!... Onur Büyüktopçu da estetik harikası çıktı!