Necati Şaşmaz

Abdulkadir Şaşmaz'ın oğlu olan Necati Şaşmaz 15 Aralık 1971 tarihinde Elazığ'da Zaza kökenli Abdulkadir - Sahil Şaşmaz çiftinin oğlu olarak doğmuştur. Tam adı Muhammed Necati Şaşmaz'dır. Raci Şaşmaz ve Zübeyr Şaşmaz adında iki hardeşi vardır. Asıl mesleği turizmcilik olan Şaşmaz, eğitimini Kanada'da tamamladı.

ABD'de 6 sene kalan Şaşmaz, 2001 yılında bir süreliğine ailesini ziyarete geldiğinde geri dönüş uçak biletini 11 Eylül 2001 tarihine aldı. Amerika'da yaşanan saldırılar sebebiyle uçağı Amerika'ya varamadan geri dönen Şaşmaz,ailesinin çekinceleri ve ısrarı üzerine Amerika'ya dönmekten vazgeçti. Necati Şaşmaz hayatını Türkiye'de devam etme kararı aldı. Ankara'da sigorta acentesi açtı. Çok geçmeden Osman Sınav'la bir iş görüşmesine oturdu.
Osman Sınav'ın "Bir dizi düşünüyoruz, seni de baş rolde düşünüyorum" sözlerine, düşünmek istediğini söyleyen Necati Şaşmaz, bir ay sonra bu teklifi kabul etti. 2003 yılında gösterilmeye başlayan "Kurtlar Vadisi" adlı dizi filmde Necati Şaşmaz Polat Alemdar karakterinde rol aldı.Amerika'da kaldığı dönemde yeşil kart sahibi olan Necati Şaşmaz, bedelli askerlikten yararlanarak, askerliğini 28 gün yapmıştır.

Necati Şaşmaz'ın, içerisinde ilâhi aşkı anlatan şiirlerinin yer aldığı bir şiir kitabı bulunmaktadır. Ankara'da bulunduğu gençlik yıllarında başından bir aşk hikayesi geçen Necati Şaşmaz, yaşadığı duyguları şiire aktarmıştır. Bu dönemde içerisinde bulunduğu tasavvuf kültürünün de etkisiyle ilâhi aşkı şiirlerine yansıtan Şaşmaz, şiirlerini ise "Akş" ismini verdiği bir kitapta toplamıştır.

Necati Şaşmaz, 12 Aralık 2012 tarihinde kendisinden 21 yaş küçük Nagehan Kaşıkçı ile evlenmiştir. Necati Şaşmaz 2 Kasım 2014 tarihinde dizi çekimleri sırasında kendi kullandığı aracın kontrolden çıkması sonucunda trafik kazası geçirdi. Çenesinde kırık olduğu tespit edildi ve ameliyat edildi.

Filmleri ve Dizileri :

2012 - Kurt Kanunu (dizi)
2011 - Kurtlar Vadisi Filistin (sinema)
2010 - Halil İbrahim Sofrası (dizi)
2007 - Kurtlar Vadisi Terör (dizi)
2007 - 2014 - Kurtlar Vadisi Pusu (dizi)
2006 - Kurtlar Vadisi Irak (sinema)
2004 - Ekmek Teknesi (dizi)
2003 - 2005 - Kurtlar Vadisi (dizi)

Kurtlar Vadisi Kaos başlıyor! Necati Şaşmaz ekranlara geri dönüyor
Kurtlar Vadisi hayranlarını üzen haber! Polat Alemdar ile Süleyman Çakır yeniden buluşuyor! Kurtlar Vadisi...
Müjde geldi: Nasipse olacak Necati Şaşmaz kimdir? Neden hastaneye kaldırıldı? Apar topar ameliyata alındı! İşte son sağlık durumu Necati Şaşmaz Hastaneye Kaldırıldı! Polat Alemdar'ı Oynayan Usta Oyuncunun Sağlık Durumu Nasıl? Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz değişimiyle şaşırttı! Eski halinden eser yok şimdi! Sarallar operasyonunda ünlüler neden emniyete çağrıldı? Ortaya çıktı... 'Sarallar' soruşturmasında sıcak gelişme: Birçok ünlü isim emniyete çağrıldı! Osman Wöber son yolculuğuna uğurlandı... Cenazede gözler Oktay Kaynarca ve Necati Şaşmaz'ı aradı Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ından Necati Şaşmaz ve Zafer Ergin itirafı: Üç misli para istedi! Kurtlar Vadisi Eski Ekip Toplandı! Kanal Belli Oldu, Başrol Oyuncuları Müjdeyi Verdi! Necati Şaşmaz'ın Yeni Mesleği Şaşırttı! Kurtlar Vadisi'nin Polat'ı Bakın Ne Yapıyor? Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz oyunculuğa geri dönüyor! İşte yeni projesi İbo Show Yeni Yılın İlk Bölümünde Necati Şaşmaz'ı Ağırlıyor! Abdülhey "Takdiri ilahi" dedi! Kurtlar Vadisi'nin yıldızının gerçek mesleği ortaya çıktı! Necati Şaşmaz "mehdi" olduğuna mı inanıyor? Necati Şaşmaz'ın 'Sahte rapor' iddiasına eski eşi Nagehan Kaşıkçı'dan yanıt Necati Şaşmaz'dan flaş hamle! Nagehan Kaşıkçı'dan boşanır boşanmaz bakın ne yaptı... Necati Şaşmaz 8 yaşındaki oğlu ile zikir çekti! Kurtlar Vadisi Kaos veto yedi! İşte yeni kanal! Kurtlar Vadisi 'Kaos' Yarattı! Polat Bastırıyor Memati Direniyor! İşte Kurtlar Vadisi Yayın Tarihi Necati Şaşmaz’ı kahreden ölüm! Ünlü avukat 5. kattan atladı Nagehan Kaşıkçı'dan boşanan Necati Şaşmaz'a mahkemeden iyi haber Necati Şaşmaz ile Nagehan Şaşmaz neden boşandı? Polat Alemdar'ın vereceği nafaka herkesi şaşırttı! Necati Şaşmaz'dan 'Kurtlar Vadisi Kaos' açıklaması! Mahkeme Necati Şaşmaz için kararını verdi! Oktay Kaynarca'dan flaş 'Polat Alemdar' cevabı! Polat Alemdar EDHO'ya mı katılacak? Polat ve Süleyman Çakır bir araya mı geliyor? Kurtlar Vadisi'nin efsaneleri aynı dizide buluşuyor!