Mustafa Şentop

6 Ağustos 1968'de Tekirdağ'da doğdu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek Lisansını ve Doktorasını Marmara Üniversitesi’nde Kamu Hukuku alanında yaptı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de Doktor, 2005'te Doçent, 2011'de Profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında bir çok üniversitede lisans ve lisansüstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevler yaptı.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük yaptı. Çeşitli akademik dergilerde Yayın Kurulu Üyesi ve Editör olarak görev aldı, hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 24,25 ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda AK Parti'yi temsilen görev yaptı. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde MKYK üyeliğine seçildi. Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babasıdır.

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri AK Parti 27. Dönem Milletvekili Adayıdır.

TBMM Başkanı Şentop görevini Bahçeli'ye devretti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazbatası teslim edildi Meclis Başkanı Şentop: Fiilen seçim ilk turda bitmiştir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Şentop ile görüştü TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan YSK açıklaması! TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan milletvekillerine mektup "Gazi Meclis, mermilerin, silahın değil; sözün, fikrin yeridir" Erdoğan'ın adaylığı için istisna hükme gerek yok! Şentop, Hatay Defne'de depremzedeleri ziyaret etti TBMM Başkanı Şentop 3 maaşını depremzedelere bağışladı! Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş ve ailesine henüz ulaşamadık Şentop'tan konsolosluk kapatan ülkelere tepki Meclis Başkanı Şentop'tan dikkat çeken açıklama! Şentop'tan Kuran'a yapılan saldırıya tepki "Hukuken tereddüt yoktur, Meclis'in karar almasına gerek yok" 'Alçakça eylemin devlet korumasında gerçekleşmesi vahim' "Kur'an-ı Kerim'in yakılması insanlığın yakılmasıdır" ''Eylemlere müsaade etmesi suç ortaklığıdır'' TBMM Başkanı Şentop İsveçli mevkidaşıyla görüştü Şentop İsveç Meclis Başkanı Norlen’in Türkiye ziyaretini iptal etti “Lozan’ın gizli maddeleri” açıklaması Şentop'tan EYT açıklaması: Bir an evvel yasalaşacağına inanıyorum Meclis Başkanı Mustafa Şentop'tan erken seçim açıklaması! Sultanbeyli Belediyesi açılışı gerçekleştirdi "100. yıl bütçesi milletimiz ve devletimiz için hayırlı olsun" TBMM Başkanı Şentop: Takipçisi olacağız Genel Kurul karıştı! Şentop'tan 'EYT görüşmeleri' açıklaması Şentop, 'Kimsenin şüphesi olmasın' diyerek duyurdu! Ödül törenindeki 'Fincancı' tepkisiyle alkış toplamıştı