Meclis Başkanı Şentop: Fiilen seçim ilk turda bitmiştir

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı televizyon programında seçimlerle ilgili "İttifaklar ile adayların oy oranları aşağı yukarı aynı" olduğunu belirterek, "Seçim fiilen ilk turda bitmiştir." yorumunu yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, NTV'de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Mustafa Şentop'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"SEÇİMİN İKİNCİ TURA KALMAYACAĞI BİR SİSTEM"

"İttifaklar ile adayların oy oranları aşağı yukarı aynı. Fiilen seçim ilk turda bitmiştir. Seçimin ikinci tura kalmayacağı bir sistem düşünülebilir. Seçim öncesi Kılıçdaroğlu kazanıyor, Muharrem İnce engelliyor gibi bir hava oluşturdular.

Aynı anket şirketlerinin bir hafta öncesinde farklı sonuçlar paylaştıklarını gördük. Bu anket şirketlerinin durumunu da değerlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum. Yapay bir motivasyon oluşturdular, ortaya çıkan tablo Türkiye gerçekliğinin öyle olmadığını gösterdi."

"ERDOĞAN SEÇMENİNİN MOTİVASYONU YÜKSEK"

"Cumhurbaşkanını destekleyen kesimde bir üzüntü var keşke ilk turda bu iş bitseydi diye düşünenler var benim görüştüğüm insanlar arasında. Bu sefer işi sıkı tutmamız gerekir ve bu sefer yüksek farkla bunu tamamlamamız gerekir kanaatindeyim. Erdoğan'ı destekleyen seçmenin motivasyonu yüksek."

STRATEJİ DEĞİŞİKLİĞİ

"Yeni bir strateji olmaması gerekir. İkinci tur ilk seçimin devamı. AK Parti öncesinde de aynı şeyleri söyledi. Öbür taraftan Sayın Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs seçim sonuçları üzerine bambaşka bir söyleme döndüğünü görüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu kadar düşük oy almasının sebebi güven meselesiydi. Her alanda bir insanın şampiyon olabilmesi insanda bir tereddüt oluşturuyor. Kişinin bir görüşü olur, görüş değişikliği olur tabii ama bunu milletimizin anlayacağı şekilde ve sürede olur.

Yabancı dergilerin Türkiye seçimlerine olan ilgisini biliyoruz. Bu dergilerden birinde "Kılıçdaroğlu'nda bir kişilik nakli mi oldu?" diye yazıldı. Sonuçlara göre bir siyaset üretemezsiniz. Sizin siyasi görüşleriniz vardır ve ortaya koyarsınız."

MİLLİYETÇİ OYLAR

"Milliyetçi oylar denildiğinde geniş bir kesimi ele alıyoruz. 2012'den beri bundan sonra Türkiye'de yapılacak her seçim bir öncekinden önemli olacak diyorum. Dünya düzeninde değişmeler var Türkiye de bu yeni düzende kendini önemli bir aktör konumuna getirmek istiyor. Ben yine aynı kanaatteyim 2028 seçimleri da daha önemli olacak ta ki dünya yeni bir paradigmaya geçene kadar.

Tarihin belli dönemlerinde liderlerle ülkelerin mukadderatları birleşmiş olur."

Meclis Başkanı Şentop: Fiilen seçim ilk turda bitmiştir ile ilgili etiketler Mustafa Şentop TBMM seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.