minare

MİNARE NEDİR?

Minare, İslam dininin ibadet yeri olan camilerde namaza çağrıyı bildirmek ve sala okumak için inşa edilmiş ana yapıdan yüksek tasarlanan yapılardır.

Namaza çağrının o mahaldeki herkesin işitebileceği yüksek bir yerden okunması, ibadethanelerde minare inşasının esasını teşkil etmektedir.

Esenyurt'ta güçlendirme çalışması yapılan minare devrildi!
Bunalıma girip minareye çıktı, polisler ikna edince aşağı indi Siirt'te korkutan deprem: Facianın eşiğinden dönüldü!
Fırtına minareyi uçurdu, vatandaşlar son anda kurtuldu! Minare, saniyeler içinde yerle bir oldu! Minarelerden salavatlar yükseldi Minarenin yıkılışını böyle izlediler Tilki, caminin minaresine çıktı Taksim Camii'nin minareleri tamamen ortaya çıktı Cami yıkıldı, minaresi ayakta kaldı Fırtına, caminin minaresini devirdi Avcılar'daki caminin diğer minaresi de sökülüyor! Depremde hasar gören minare söküldü! Minare parça parça kesilerek kaldırılacak! Diyarbakır'da yıldırım düşen minare yıkıldı... Elinde tüfek minarede dehşet saçmıştı! Minarelerden müzik yayını! Buzların arasından yükselen minare! İstanbul'da camilerin minareleri yıkıldı... CNN cahillikte doruğa çıktı! Katedral kulesini... Minareden düşen işçi hayatını kaybetti