Mehmet Cahit Turhan

1960 yılında Trabzon’da doğdu. 1981 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümü’nü bitirdi, aynı üniversitede yüksek lisans yaptı.

1985 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü’nde mühendis olarak çalışmaya başladı. Bu kurumda büro mühendisliği, kontrol mühendisliği, kontrol şefliği görevlerinde bulundu. 1997 yılından itibaren İstanbul 17. Bölge Müdürlüğü bünyesinde Otoyol Bakım İşletme Başmühendisi, Otoyol Yapım Başmühendisi, Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürü olarak görev yaptı.

Genel Müdür Yardımcılığı görevinin ardından 2005-2015 yılları arasında Karayolları Genel Müdürlüğü yapmıştır.

 Bu görevinden emekli olduktan sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı, ardından Danıştay Üyesi olarak vazife yürütmüştür. Danıştay Üyeliğinden emekliliğinin ardından, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatını üstlenen konsorsiyumun CEO’luğuna getirilmiştir.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

AK Parti'li eski bakan koronaya yakalandı
Cahit Turan neden görevden alındı? Adil Karaismailoğlu kimdir? Kaç yaşında? Nereli?
Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan görevden alındı... Marmaray'da yeni dönem! Yarın başlıyor... Bakan Turhan 1 gün önce "Pist yorgun" demişti... Bakan Turhan 1 gün önce "Pist yorgun" demişti... Şampiyonluk kupası YHT ile gelebilir Yıl sonuna kadar 4 ile demiryolu yapılacak İmamoğlu durdurdu, Erdoğan talimatı verdi! Turhan: Gemi inşa sanayiinde söz sahibi ülkelerden Bakan Turhan'dan YHT için mart müjdesi! Bakan Turhan'dan o iddiaya yalanlama! Kanal İstanbul, depremi tetikler mi? 'Devlet yeni havalimanından 7 kat fazla kazanacak' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bakan Turhan'a talimat! '1915 Çanakkale Köprüsü gururla yükseliyor' Cumhurbaşkanı Erdoğan nikah şahidi oldu! Uluslararası Siber Kalkan 2019 Tatbikatı başladı! Bakan Turhan, Kanal İstanbul için tarih verdi! İmamoğlu'ndan Bakan Turhan'a Kanal İstanbul yanıtı Bakan Turhan duyurdu! Seferler yeniden başlayacak! AtlasGlobal'de son durum ne? Kanal İstanbul projesinin ihale tarihi açıklandı! Bakan Cahit Turhan'dan müjde! Türkiye 'Geleceğe Nefes' oluyor! Fuat Oktay ve bakanlardan TCG Yavuz'a ziyaret! İmamoğlu'nun şaibe dediği fotoğraf 1 yıllık çıktı! Bakan Turhan'dan İmamoğlu'na ihale yanıtı... İstanbul Havalimanı'na üçlü pist geliyor!