Bakan Turhan, Kanal İstanbul projesinin ihale tarihini açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Bakanlık ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yaptı. Söz konusu sunumda Turhan, "İstanbul Boğazı'nda tehlikeli madde taşıyan gemilerin oluşturduğu risk giderek artıyor. Yıllık ortalama geçen gemi sayısı 44 bin. Kanal İstanbul Projesi'nde teknik çalışmaları tamamladık. ÇED çalışmalarında son aşamaya geldik. Çevre Düzeni Planı'nın kesinleşmesini müteakip ihalesine çıkacağız'' dedi.

Ülkenin en stratejik mega projesi olan Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için de çalıştıklarını belirten Turhan, "İstanbul Boğazı'nda tehlikeli madde taşıyan gemilerin oluşturduğu risk giderek artıyor. Yıllık ortalama geçen gemi sayısı 44 bin. İstanbul Boğazı'nın tarihsel dokusunun yanında, seyir, can, mal ve çevre emniyeti için planladığımız Kanal İstanbul Projesi dünya tarafından yakından takip ediliyor. Teknik çalışmaları tamamladık. ÇED çalışmalarında son aşamaya geldik. 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planının kesinleşmesini müteakip ihalesine çıkacağız." dedi.

Bakan Turhan, Kanal İstanbul projesinin ihale tarihini açıkladı!

Bakan Turhan, Kanal İstanbul projesinin ihale tarihini açıkladı! ile ilgili etiketler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Mehmet Cahit Turhan Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Kanal İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.