hava durumu

Bazen çoğul olarak havalar şeklinde kullanılır. Hava durumu kavramı ile genellikle uzun dönemde gerçekleşen yani iklimsel değişimler değil, atmosferdeki kısa dönemde gerçekleşen değişimler kastedilir. Gökyüzünün görüş, bulutluluk, nem, yağış, sıcaklık ve rüzgâr durumu gibi çeşitli özelliklerini ifade eder.

HAVA TAHMİN VE RAPORLARI

Belirli bir bölgedeki mevcut hava durumu hava raporu, gelecekte beklenen durumlar ise hava tahmini şeklinde, ilgili meteoroloji otoriteleri tarafından yayımlanır.

Meteoroloji'den ciddi uyarı: 11 kente sağanak yağış ve dolu geliyor
İzmir'de bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden Ankara için kuvvetli yağış uyarısı!
Meteorolojiden İstanbul için sağanak yağış uyarısı Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı Ankara başta olmak üzere 7 ilde kuvvetli yağışa dikkat! İstanbul dahil çok sayıda ile sağanak uyarısı! Pazar günü o illerde kuvvetli yağış için tedbirinizi alın! Deprem bölgesinde yağış bekleniyor mu? İzmir'de bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden Ankara için sağanak yağış uyarısı Meteorolojiden İstanbul için sağanak yağış uyarısı! Meteorolojiden sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa dikkat! İzmir'de bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden Ankara için toz taşınımı uyarısı! Meteorolojiden İstanbul için sağanak yağış uyarısı! Meteorolojiden 35 il için toz taşınımı uyarısı! O bölgelerde fırtına ve toz taşınımına dikkat! Deprem bölgesi hava durumu raporu yayınlandı! İzmir'de bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden Ankara için yağmur, fırtına ve toz taşınımı uyarısı! İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Fırtına, yağmur ve toz taşınımına dikkat Deprem bölgesinde hava sıcaklıkları artmaya devam ediyor! O bölgelerde rüzgar ve toz taşınımına dikkat! Hava sıcaklığı artıyor! Meteorolojiden İzmir için fırtına ve toz taşınımı uyarısı! Meteorolojiden Ankara için fırtına uyarısı! İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden 17 il için fırtına uyarısı!