evlat nöbeti

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'de partinin il başkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Ağrı'dan gelen baba Salih Gökçe, oğlu Mehmet'in yaklaşık 4 yıl önce dağa kaçırıldığını belirterek, "İstanbul'da çalışıyordu. Beni telefonla aradı 'baba geleceğim.' dedi. Ondan sonra telefonu kesildi. Aramama rağmen ulaşamadım. Oğlum 20 gün sonra asker olacaktı, dağa kaçırdılar. Kurbanlığını hazırlamıştım, gelip askere gidecekti." dedi.

Oğlunun İstanbul'un Yenidoğan semtinden kaçırıldığını aktaran Gökçe, "Aramama rağmen ulaşamadım. İstanbul Yenidoğan'dan götürmüşler. O günden sonra kendisine ulaşamadım. Akçakale'ye kadar gittim. Suriye'de savaş vardı, o nedenle geçemedim geri döndüm." ifadelerini kullandı.

"Hep gidenler fakir fukaranın çocukları"

Gökçe Diyarbakır'daki oturma eylemini öğrenince dahil olmaya karar verdiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Buraya çocuğumu aramaya geldim. Kendi çocuklarını göndersinler. Buradakilerin hiçbirinin çocuğu gidiyor mu? HDP'li milletvekili ve belediye başkanlarının çocukları neden gitmiyor? Hep gidenler fakir fukaranın çocukları. Oğlumun Suriye'de olduğuna eminim. Araştırdım, biliyorum Suriye'de olduğunu."

PKK’ya karşı verilen en büyük eylem!
Evlat nöbetinde bir buluşma daha! Evlat Nöbeti'ni başlatan Hacire annenin büyük acısı!
"Kirli ellerini oğlumun üzerinden çeksinler!" Evlat nöbetindeki annelerden PKK'ya gözdağı! Çocuk hırsızlarının kapısında bekliyor! Oğluna kavuşmak için çadır kurdu Evlat nöbetindeki anneden oğluna yürek yakan çağrısı: Oğlum bu acı sen geldiğinde son bulacak! Evlat nöbetindeki bir aile daha evladına kavuşuyor: İçişleri Bakanlığı açıkladı Tansiyon yükseldi: Evlat nöbetindeki annelere HDP binasından zafer işareti yapıldı Bakan Soylu duyurdu! Evlat nöbetinde iki aile daha evladına kavuştu Evlat nöbeti devam eden anne yürek burkan sözleriyle kaçırılan kızına seslendi İçişleri Bakanı Soylu: Evlatlarını isteyen Diyarbakır annelerinin huzurunda saygıyla eğiliyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan evlat nöbetindeki ailelere seslendi: Sizlere ne kadar teşekkür etsem az HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde kararlı duruş sürüyor: Evlat nöbeti 1000'inci güne girdi Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan bazı ailelerle görüştü Evlat nöbetinde 35'inci buluşma: Bir aile daha evladına kavuştu Evlat Nöbeti'nde 35. buluşma gerçekleşti Evlat nöbetinde 900'üncü gün: Ailelerin kararlı bekleyişi sürüyor Evlat Nöbeti tutan ailelerden biri daha çocuğuna kavuştu HDP'li Semra Güzel'in PKK'lı teröristle fotoğraflarına evlat nöbetindeki ailelerden tepki! PKK'lı teröristleri korku saldı! Evlat nöbeti paniğe neden oldu 80 yaşındaki baba, 12 yaşında kaçırılan kızı için evlat nöbetinde! Evlat nöbetindeki baba: Eylemimizden rahatsız olanlar çocuklarımıza işkence yapmaya başlamışlar HDP, 'Kandil'i çökerteceğiz' sloganlarını müzik sesiyle kapatmaya çalıştı! Liseli Süleyman, bu fotoğraftan 5 ay sonra PKK’ya katıldı 'Devlet okuttu avukat yaptı, HDP kalemi kırdı silah verdi' Evlat nöbetindeki anneden evladına çağrı: Güvenlik güçlerimize sığın, onlar seni kurtaracak Evlat nöbetindeki babadan CHP’nin helallik açıklamasına sert tepki! 'Senin kızın Avrupa'da geziyor! Benim kızım dağda, taşta ölüyor!'