Evladını PKK kaçırdı: Oğluna kavuşmak için HDP binasının önüne çadır kurdu

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerden Celil Begdaş, çadır kurarak gece boyunca evlat nöbetini sürdürüyor.

Terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, Eylül 2019'da Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine başladı. 1150 gündür sürdürülen nöbette bugüne kadar 38 aile çocuklarına kavuştu.

Ailelerden Celil Begdaş, oğlu Yusuf Begdaş için eylemine eve gitmeyerek gece boyunca HDP binasının kapısında kurduğu çadırda bekliyor. Oğlunu istediğini belirten Begdaş, oğlunun önünde çadır kurduğu kapıdan götürüldüğünü ve yine o kapıdan getirilmesini istediğini dile getirdi.

"HDP SANMASIN Kİ ONLARIN PEŞİNİ BIRAKACAĞIM"

“Ya bizim çocuklarımız, ya da bu kapıdan kalkmayacağım” diyen Begdaş, “İster kar yağsın, ister yağmur. Yağmur, hastalık demeden bu çadırda kaldık. Oğlum bu binadan gitti, montu da burada çıktı. HDP sanmasın ki onların peşini bırakacağım. Sonuna kadar oğlumun da peşini bırakmayacağım. Hastalandım, doktor yasak etmesine rağmen devam ediyorum. Ya evladım, ya da ölümüm." dedi.

Evladını PKK kaçırdı: Oğluna kavuşmak için HDP binasının önüne çadır kurdu ile ilgili etiketler HDP PKK evlat nöbeti

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.