çikolata

Çikolata hiç kuşkusuz dünyanın en sevilen yiyeceklerinden biridir. Var oluşu milattan önceki çağlara dayanan çikolata her dönemde en popüler yiyecekler arasında yer almıştır. Vücutta uyandırdığı mutluluk hissi sayesinde en depresif, en bunalımlı anlarda en yakın arkadaşımız olmuştur. Yüksek yağ ve kalori oranı yüzünden ciltte oluşturacağı sivilcelere, aldıracağı fazla kiloları umursamadan kalıp kalıp yemişizdir. Gerçek çikolata %100 kakao içermelidir.

Kaliteli ve usulüne göre yapılmış bir çikolatanın tadına doyulmaz, yedikçe yemek ister insan. Ancak kalitesiz malzemelerle yapılmış bir çikolata damakta çok kötü bir tat bırakır. Çikolata, tropik iklimlere has bir ağaç olan kakao ağacından oluşturulur ve içerisine fındık, fıstık gibi malzemeler de eklenerek çeşitlendirilir.

Enerji bakımından oldukça yüksek bir besin maddesi olmasına rağmen fazla tüketildiğinde kilo yaparak çeşitli hastalıkların oluşmasına neden olur. Köklü bir geçmişe sahip olan çikolatanın milattan önceki dönemde, tahminen Maya kavmi tarafından keşfedildiği düşünülmektedir.

Evde kadayıflı çikolata (Dubai çikolatası) nasıl yapılır?
Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun istifası sonrası bakın kim CEO oldu! Küflü çikolataların CEO’su eğitimi ve markayla ilgili yalan söylemiş
Eski Patiswiss CEO'sunun eşi Sinan Tunaoğlu kimdir? Gece uykunuzdan olmak istemiyorsanız bu 7 yiyecekten uzak durun! Toblerone sütlü çikolata için toplatma kararı Herkesi kıskandıracak cookie tarifi! Starbucks cookie nasıl yapılır? Sosyal medyada ortalığı ayağa kaldıran paylaşım: Bu çocuklar terörist mi? Üretimi durdurulmuştu: O ürünler raflarda yok! Salmonella krizi geçti mi? Ünlü çikolata markasında salmonella virüsü alarmı: Hepsi toplatılacak! Sıcak çikolata nasıl yapılır? Evde kolay sıcak çikolata tarifi Evde fondü nasıl yapılır? En güzel fondü tarifi Mert Yağız Köksal'ı öldüren şırıngalı çikolata için rapor çıktı: Güvenli ürün değil Bir kaç yıl sonra hepimiz bunlardan yiyeceğiz! Uzmanlardan 'mide bulandıran' açıklama... Ülker, bayramlık ürünleriyle raflarda yerini aldı Eylem hazırlığındaki terörist yakalandı... Patlayıcıları çikolata ve kek ambalajına gizledi! Ülker Ramazan Bayramı'na hazır Rektörden öğrencilere çikolata ikramı Bu çikolata tam 120 yıllık Şırıngalı çikolatadan ölüme 2 tutuklama Trans yağ etiketten çıkarılıyor Çikolatadan ölümde şoke eden karar! ABD'de bir ayı markete girdi, çikolata yedi Metroda yediği çikolata bin 187 liraya mal oldu Türkiye'yi küçümsemişti! Araçların üzerine çikolata yağdı Ülker yeni ürünleriyle satış noktalarında yerini aldı Başkan Güler'den çok sert fındık çıkışı: İzin vermeyeceğiz! Pride Nutella sosyal medyayı ayaklandırdı Koç'a çok 'tatlı' karşılık