Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi ya da kısaca BOUN, İstanbul, Türkiye'deki bir devlet üniversitesi. 16 Eylül 1863'te Cyrus Hamlin ve Christopher Robert tarafından Robert Kolej adıyla kuruldu. Yüz yılı aşkın bir süre bu adla bugünkü Güney Kampüsü'nde eğitim verdikten sonra, üzerinde bağımsız bir üniversite kurulması için 10 Eylül 1971'de Türkiye Hükûmeti'ne devredilerek Boğaziçi Üniversitesi adını aldı. Günümüzde toplam 1.672.106 m2'lik alana sahip olan ve altı yerleşkesi bulunan Boğaziçi Üniversitesi, İngilizce eğitim verir.

Boğaziçi Üniversitesi, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda en yüksek puanları alan öğrenciler tarafından tercih edilen üniversitelerden biri olmuştur. Örneğin; 2006, 2007 ve 2009 yıllarında, ÖSS'de tüm puan türlerinde en fazla tercih edilen üniversiteler kategorisinde 1. olmuştur.

Boğaziçi Rektörü İnci'den Filistin paylaşımını çarptıranlara tepki!
Yapay Zekâ Projesi ile ürün maliyeti 1 dakikada hesaplanacak! Dünyanın en iyi üniversiteleri listesi açıklandı
Uzmanlardan gelecek 5 yıl için uyarı: Kavrulacağız! İş arayanlar dikkat: Boğaziçi Üniversitesi, 74 personel birden alacak! Boğaziçi Üniversitesi'nin eylemci hocalarından çalıntı tez skandalı! Boğaziçi Üniversitesi'nde korku dolu anlar! 3 üniversiteye yeni rektör atandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! "Yatırımını kendi ülkesine yapan ve halkına güvenen karlı çıkacaktır" Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi barfiks demirine asılı halde bulundu Gülse Birsel gençlik fotoğrafını paylaştı: Ah kıyamam ben sana! Boğaziçi Üniversitesi'nde protestonun hedefi bu kez iftar programı oldu! Boğaziçi eylemcileri ve destekçileri, köpeğin ölüsünü bile sömürüyorlar Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin davasında arbede Boğaziçi Üniversitesi'nde 3 dekan YÖK kararıyla görevden alındı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin davasında tutuklu kalmadı! Boğaziçi'nde Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsü kuruluyor Boğaziçi Üniversitesi'nde akademik faşizm ayyuka çıktı! Boğaziçi Üniversitesi'ndeki mescitte cinsel ilişkiye girdiler! Boğaziçi Üniversitesi soruşturmasında zorla getirme kararı Boğaziçi protestolarına ilişkin 97 sanık hakim karşısında! Bu korkunç vandallığa neden ceza verilemiyor? Devlet Bahçeli: Bunlar öğrenci değil, ajan provokatörlerdir! Boğaziçi'ndeki protestolarda gözaltına alınan şüpheliler serbest bırakıldı CHP'li Ağbaba çirkin protestoya arka çıktı! Rektör İnci'yi hedef gösterdi! Boğaziçi Üniversitesi kampüsünün yapılaşmaya açılacağı iddiasına yanıt: Kesinlikle mümkün değil Boğaziçi'ndeki olaylarla ilgili 2 öğrenci tutuklandı! Boğaziçi Üniversitesi'nde rektörün aracına saldıran 10 kişi gözaltında! Erdoğan: Rektörünüzün olduğu aracın üzerine çıkıp tepiniyorsunuz! Bize böyle öğrenciler gerekmez! Boğaziçi Üniversitesi'nde çirkin protesto! Öğrenciler Rektör Naci İnci'nin arabasının üzerine çıktı!