Boğaziçi eylemcileri ve destekçileri, köpeğin ölüsünü bile sömürüyorlar

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasıyla başlayan süreçte öğretim üyeleri ve öğremcilerin başlattığı protestolar günlerce sürmüştü. Eylemler sırasında kampüste bulunan ve sembol haline gelen 'Beşiktaş' adlı köpek öldü. Boğaziçi eylemcileri ve destekçileri, sosyal medyadan 'Beşiktaş' adlı köpeğin ölüsü üzerinden duygu sömürüsü yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaklaşık 1 yıldır üniversite yönetimi ve iktidara karşı eylem yapan akademisyenler, 'Beşiktaş' adlı köpeğin ölüsü üzerinden duygu sömürüsü yapıyor.

Eylemlerini Beşiktaş'ın ölümü üzerinden romantize etmeye çalışan Boğaziçi eylemcileri ve destekçileri, sosyal medyada ardı ardına paylaşımlar yaptı.

Boğaziçi eylemcileri ve destekçileri, köpeğin ölüsünü bile sömürüyorlar

Boğaziçi eylemcileri ve destekçileri, köpeğin ölüsünü bile sömürüyorlar - Resim : 2

Boğaziçi eylemcileri ve destekçileri, köpeğin ölüsünü bile sömürüyorlar - Resim : 3

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ocak'ta yayımladığı kararnameyle Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atadı. Karara tepki gösteren Boğaziçi akademisyenleri ve öğrencileri Boğaziçi Dayanışması2nı oluşturarak boykot ve eylem çağrısı yaptı. Bu çağrıyla birlikte günlük olarak farklı protesto gösterileri düzenlenmeye başlandı. Öğretim üyeleri de her gün rektörlük binası önünde cüppeleriyle toplandı. Eylemcilerden bazıları gözaltına alınırken, kampüs etrafında geniş güvenlik önlemleri alan polis, öğrencilerin içeriye girmesine izin vermedi. 5 Ocak günü devir-teslim töreni düzenlendi. Rektörlük binası önünde toplanan öğretim üyeleri binaya arkalarını dönerek, protesto eylemi düzenledi ve gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Boğaziçi eylemcileri ve destekçileri, köpeğin ölüsünü bile sömürüyorlar ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Beşiktaş köpek Boğaziçi eylemcileri
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.