Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin davasında arbede

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasına tepki gösterenlerin çıkardığı olaylara ilişkin 14 sanığın yargılandığı davada gerginlik yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından uyarıları dikkate almayan bir avukat, hakimin kararıyla salondan zorla çıkarılmak istendi. Diğer avukatlar ve duruşmada izleyici olarak bulunan CHP milletvekilleri, avukatın zorla dışarı çıkarılmasına tepki gösterdi. Gerginliğin ardından mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör atamasına tepki gösterenlerin çıkardığı olaylara ilişkin 14 öğrencinin yargılanmasına bugün devam edildi.

İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada usul hakkında beyanda bulunan sanık avukatları, usule yönelik talepleri konusunda mahkemenin ara karar tayin etmesini istedi.

Hakimin talepleri ara karara bağlamadan diğer işlemlerin yapılamayacağını öne süren avukatlar ile hakim arasında tartışma çıktı. Yaşanan tartışmanın ardından uyarıları dikkate almayan bir avukat, hakimin kararıyla salondan zorla çıkarılmak istendi.

Diğer avukatlar ve duruşmada izleyici olarak bulunan CHP milletvekilleri, avukatın zorla dışarı çıkarılmasına tepki gösterdi. Milletvekillerinin ve duruşmadaki avukatların adliye güvenliğine engel olması üzerine hakim duruşmaya ara vererek, salondan ayrıldı.

Aranın bitmesinin ardından hakim, salona kimseyi almadı. Avukatlar ve milletvekilleri bu duruma tepki gösterirken, arbede yaşandı. İçeriye girmek isteyen avukatlar ve milletvekilleri mahkeme salonunun kapısını yumrukladı. Yaşanan gerginliğin ardından hakim duruşmayı erteledi.

İHA

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin davasında arbede ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi dava rektör ataması arbede

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.