Akın İpek

Tam adıyla Hamdi Akın İpek 3 Mart 1963 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Aslen Kahramanmaraş'lıdır.

Ankara TED Koleji'nden mezun olduktan sonra Ekonomi eğitimi almak için İngiltere'ye gitti. Buradaki eğitiminden sonra Türkiye'ye döndü ve Hacettepe Üniversitesi'nde İşletme eğitimi aldı. 2011 senesinde İpek Üniversitesi'ni kurdu. Babasının kurduğu İpek Matbaacılık ve Koza İpek Holding'in yönetim kurulu başkanı oldu.

20 Milyon dolarını peşin ödeyerek 45 Milyon dolara Bergama'daki 'Ovacık Madeni'ni satın aldı. 2005 senesinde Ciner Grubu'ndan Bugün Gazetesi'ni satın aldı.

2008 senesinde Tuncay Özkan'ın kurduğu Kanaltürk Televizyonu radyosu ve internet sitesini satın aldı. Sonraları, Bugün TV ve Kanaltürk Radyo'yu kurdu. 2014 senesinde ise Millet Gazetesi'ni kurdu. Akın İpek hakkında, Fehtullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mâli yardım sağladığı için yakalama kararı çıkarıldı.

Koza İpek Holding ve aynı grupta yer alan şirketler hazineye geçti
Yediiklim Yayınevi hakkında şok ihbar: Akın İpek'in annesi 600.000 TL vermiş! Osman Gökçek, Akın İpek'in kızı ve eşiyle kavga etti!
FETÖ'cü Akın İpek umudunu İngiliz mahkemesine bağladı ama bozguna uğradı FETÖ parasında Londra'ya dikkat Yanardağ Yurt Gazetesi'ni nasıl dolandırdı? FETÖ'nün ekran yüzü Erkan Akkuş tutuklandı! Mahiroğlu'nun arkasında İpek mi var? FETÖ'cü İpek provokasyon peşinde FETÖ Londra'da banka kuruyor Bir FETÖ'cüyü nasıl tanırsınız? Koza İpek kararı açıklanınca bu mesajı paylaştı... Koza İpek davasında Melek İpek'e hapis cezası! Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in telefon görüşmeleri ByLock arkadaşı çıktılar! Koza İpek Holding davasına ceza yağdı! FETÖ'ye yataklık eden İngiltere'de ilginç tartışma Türkiye'den İngiltere'ye Akın İpek tepkisi... FETÖ'nün Koza Altın'ı satışa mı çıkarılıyor? FETÖ'nün kasası İpek kardeşlere mahkemeden şok! "Harry Potter'ı çok seviyorum ama..." Akın İpek'in şirketinde fişleme listeleri bulundu! Darbenin ses kaydı Akın İpek'in şirketinde çıktı! Londra Adalet Müşaviri Ankara'ya çağrıldı! Firari Akın İpek'in telefon trafiği deşifre oldu! Dışişleri'nden İngiltere'ye Akın İpek tepkisi! Gizemli uçak Akın İpek'in altınlarını mı arıyor? FETÖ'cü Akın İpek'e gizli tanık şoku... Böyle olur FETÖ'cü Akın İpek'in tanığı... FETÖ'cü İpek’in duruşmasında sürpriz gizli tanık!