FETÖ parasında Londra'ya dikkat

Gazeteci Nedim Şener, bugün Hürriyet’teki yazısında, FETÖ elebaşının yakınındakilere ilk kez maaş ödenemediğini belirtiliyor. Bu önemli bilgi aslında bir süredir devam eden, FETÖ sermayesinin yeniden yapılanma çabasının da ipuçlarını taşıyor.

Son dönemde FETÖ sermayesinin strateji ve ağırlık merkezinin iyice Londra’ya kaydığı söyleniyor. Bu sürece FETÖ’cü kaçak iş insanı Akın İpek’in liderlik ettiği belirtiliyor. Türkiye’de altın madenleri işletirken büyük finans sermayesi oluşturan Akın İpek, halen Londra’da yaşıyor. Türkiye’deki mal varlıklarına el konuldu ancak, yıllarca elde ettiği ‘altın’ gelirlerinin büyük bölümünü Londra merkezli finans kuruluşlarına aktarmıştı. Bu paraları çok da özgürce başka ülkelere transfer edemiyor. Yoksa sadece 2010-2015 arası resmi kayıtlara göre ABD’deki FETÖ’cü kuruluşlara 230 milyon liraya yakın para aktaran Akın İpek, FETÖ elebaşının yakınındakilere maaşlarını da ödemeye devam ederdi.

ÇÖZÜM İÇİN ESKİ YÖNTEM

Mevcut para transfer sistemlerini kullanarak FETÖ’ye para gönderemeyen Akın İpek’in, eski FETÖ yöntemlerini kullanarak Pensilvanya’nın mali sorunlarını çözmeye çalıştığı belirtiliyor. Bunun için eskiden olduğu gibi altın ya da nakit taşıyacak, seyahat engeli olmayan kripto FETÖ’cüleri kullanacak. Bu profile sahip şahsiyetler arasında en çok tercih edilenler ise kripto FETÖ’cü iş insanları. Bu nedenle Londra, kripto FETÖ’cü iş insanlarının yeni ziyaretgahı oldu. Trafik şöyle işleyecek:

“Londra’dan emaneti al, Türkiye’ye dön. Bir süre sonra ABD’ye (Pensilvanya’ya değil) seyahat et. Senin olduğun yerden emaneti gelip alacaklar.”

TÜRKİYE İÇİNDEKİLERE DE DESTEK

Londra merkezli FETÖ nakit operasyonlarının bir başka cephesinde ise Türkiye içinde halen deşifre olmamış bazı FETÖ’cü patronlara sermaye desteği sağlanması var. 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminden önce, başta Kaynak Holding olmak üzere bazı FETÖ’cü şirketler ‘banka’ gibi çalıştırılırdı. Piyasada paraya ihtiyacı olan FETÖ için önemli patronlara bu merkezlerden nakit aktarılırdı. Daha küçük çapta olsa da aynı yöntemi yurt içinde yeniden canlandırmak istiyorlar. Böylece hem FETÖ parasını mümkün olduğunca gizlemeyi hem de ihtiyaç duyduklarında kolayca kullanmayı amaçlıyorlar.

FETÖ parasında Londra'ya dikkat ile ilgili etiketler FETÖ Akın İpek para Londra Türkiye ABD
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.