Amerikan dizisi Designated Survivor'da skandal diyalog! İşte dizi hakkında her şey... / VİDEO

ABD'de yayınlanan "Designated Survivor" dizisinde, Türkiye aleyhine algı operasyonu yapıldı. FETÖ elebaşı Gülen'i canlandıran bir karakter üzerinden, terör örgütü aklanmaya çalışıldı. Dizi, ABD yönetimine karşı darbe girişimi hazırlayan Patrick LIyod ile darbe öncesi görevden alınmak üzere olan ama ABD Başkanı Parlamento'da konuşma yaparken bombalı saldırı ile tüm yönetim öldüğü için Başkan olarak atanan bakan Tom Kirkman arasındaki mücadeleyi anlatıyor.Netflix-ABC dizisi Designated Survivor’ın 2. sezon son bölümündeki Türkiye ile ilgili sahne tepki çekti, dizi tartışma konusu oldu. Peki ama Disgnated Survivor konusu ne, dizide kimler oynuyor, yapımcısı ve yönetmenleri kimler? İşte IMDb puanı 7,9 olan Disgnated Survivor hakkında bilmeniz gereken bilgiler. Peki, Designated Survivor'ın konusu nedir? Kimler oynuyor? Designated Survivor hangi kanalda yayınlanıyor? Detaylar haberimizde...

ABD'de yayınlanan "Designated Survivor" dizisi, FETÖ elebaşı Gülen'le ilgili senaryosuyla büyük tepki topladı. Dizide, kanlı 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili FETÖ'nün aklanma çabası dikkatlerden kaçmadı. ABD’nin en ünlü televizyon kanallarından biri olan ABC tarafından yapılan ve yayınlanan Designated Survivor, politik bir dizidir. Bir başka ünlü ABD dizisi True Blood’un yapımcıları tarafından yaratılan ve konu olarak House of Cards’a benzerliğiyle dikkat çeken dizide, efsanevi dizi 24’ün ünlü simaları da yer almaktadır. Henüz ilk sezonu yayınlanan ve 9 bölümden oluşan dizi; David Guggenheim tarafından yazılmış, Sean Callery ve Robert Lydecker tarafından da yönetilmiştir. Oyuncu kadrosunda Keifer Sutherland ve Natascha McElhone gibi ünlü isimleri de bulunduran dizinin bölümleri 45 dakika sürerken, çekimler ise Toronto’da yapılmaktadır. Türkiye ile ilgili sahnesiyle tepki çeken Designated Survivor 'ın yazarı ve yönetmeni kim? Peki, Designated Survivor'ın konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler bulunuyor? Designated Survivor hangi kanalda yayınlanıyor? Detaylar haberimizde...

ss

SKANDAL DİYALOG

Türkiye Cumhurbaşkanı Turan: Devletimizin düşmanına sığınma hakkı verdiğiniz için utanmalısınız. Şahin’i sınır dışı edin adaletle yüzleşsin.

ABD Başkanı Kirkman: Onun için yasal bir dayanak yok. O suç işlemedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Turan: Sizin ülkenizde... Benim ülkemde ise o bir katil. Darbe girişiminde 97 sivil hayatını kaybetti.

ABD Başkanı Kirkman: İstihbaratımıza göre darbe girişimi Türk ordusundaki bir grup tarafından gerçekleştirildi. Bay Şahin’in konuyla ilgisi yok.

Türkiye Cumhurbaşkanı Turan: İstihbaratınız yanlış! Ve artık üslerimizi hak etmiyorsunuz. Belki de Rusya hak ediyordur.

‘GÜLEN’ OVAL OFİS’TE

Bu diyalog sonrası ABD Başkanı, ‘Türk düşünür’ olarak nitelendirdiği ve Türkiye’nin demokrasi içinde kalması için en önemli şans olarak gördüğünü söylediği Nuri Şahin’i Beyaz Saray’a davet ediyor. Şahin’in ‘Ben bir devrimciyim’ diyerek kendini anlattığı Oval Ofis’teki görüşmede Başkan, kendisine yaptıklarına hayran olduğunu ve ABD’de güvenle yaşamaya devam edebileceğini söylüyor.

Cumhurbaşkanı Turan’ın buna yanıtı sert oluyor ve Türkiye’yi NATO’dan çıkartacağını ilan ediyor. Ancak Başkan Kirkman bir kez daha Oval Ofis’te görüştüğü Turan’a, ‘Bunu yaparsan Nuri Şahin ile Beyaz Saray bahçesinde bir basın toplantısı yaparım ve onun demokratik Türkiye için tek umut olduğunu tüm dünyaya ilan ederim’ diye tehdit ediyor. Bunun üzerine Türkiye Cumhurbaşkanı geri adım atmak zorunda kalıyor.

BU REZALET NASIL OLDU?

İkinci sezonu yayınlanan Designated Survivor, dünya çapında 109 milyon abonesi olan Netflix ve Amerikan ABC televizyonu için özel olarak çekiliyor. Senaryosunu ise daha önce birçok dizi ile yıldızı parlayan David Guggenheim yazıyor. Dizinin prodüksiyon yeri ise FETÖ’cülerin kendilerine adeta üs edindikleri Kanada’nın Toronto kenti. Dizideki bu rezaletle ilgili akla gelen ilk senaryo FETÖ’nün, dizinin yapım şirketini ve senaristini Türkiye’de olan biteni kendi istedikleri şekilde yansıtmaları için etkilediği, hatta belki de para verdiği şeklinde...

Türkiye Cumhurbaşkanının ‘Turan’, FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in ise ‘Nuri Şahin’ adıyla canlandırıldığı dizide, ABD başkanı, FETÖ liderine açık açık sahip çıktı.

aa

DESİGNATED SURVİVOR'IN KONUSU NE?

2016'da başlayan ve 45 dakikalık bölümleriyle 2. sezonuna devam eden komplo teori dizisinin konusunu anlamak için Amerikan Anayasası'nda bulunan 'Atanmış Varis' terimini anlamak gerekiyor. 'Atanmış Varis', tüm kabinenin aynı anda aynı yerde bulunma durumunda orada olmayan genelde de bir kabine üyesi olan bakanlar arasında seçiliyor. Yani ülke yönetiminde çok etkili olmayan bir yetkili, tüm kabineye bir şey olması durumunda başkan olarak göreve başlıyor. Bu başkana 'Atanmış Varis' deniyor.

Aktör Kiefer Sutherland dizide 'Atanmış Varis'i yani Tom Kirkman karakterini canlandırıyor. Dizide patlama sonucunda başkan da dahil olmak üzere; tüm kabine, tüm kongre ve temsilciler meclisi üyeleri hayatlarını kaybediyor. Bir gün önce Başkan Richmond tarafından görevden alınmaya hazırlanan Şehircilik Bakanı Kirkman, ülkenin başkanı olarak yemin ediyor. Dizi, Tom Kirkman’ın hem ülkeyi gelecekteki terör saldırılarından korumaya çalışmasını hem de kişisel çatışmalarını anlatıyor.

Dizi, bir felaket hikayesi üzerinden Amerika'nın güncel sorunlarını ve aslen sahip olması gerektiği değerleri aktarıyor. Bu da Kiefer Sutherland'in canlandırdığı Tom Kirkman’ın aldığı kararların ülke ve kendi kaderini belirlemesi üzerinden yapıyor.

Başkanın eşi Alex Kirkman'ın (Natascha McElhone) rolü Amerika'nın güncel sorunlarına da parmak basıyor. Californication'dan hatırladığımız Natascha McElhone'un canlandırdığı Alex Kirkman, First Lady olmadan önce göçmenlik konularında uzman olan bir avukat. Bu kimliği ile saldırı sonrası göçmenlere artan öfkeler karşısında ülkenin yasalarını ve değerlerini savunan bir simgeye dönüşüyor.

Yapılan terör saldırısı ardından gözler göçmenlere dönmüşken, yeni Başkan Kirkman göçmen bir ailenin başarılı üyesi Seth Wright'ı (Kal Penn) basın sekreterliğine getiriyor. Bu hareket ile aslında güncel yaşanan tartışmalara da net bir yanıt verilmiş oluyor.

Saldırı esnasında kongrede olmayan ve ikinci Atanmış Varis olan Kimble Hookstraten de güçlü bir karakter. American Gothic'ten de hatırladığımız Virginia Madsen'in canlandırdığı kongre üyesi karakter Kimble Hookstraten, başkanı zor durumda bırakan bir politikacı.
Designated Survivor, dizi, Designated Survivor'ın konusu
Saldırı sonrasında ülkenin tekrar yapılanmasını daha sağlam temeller üzerine kurmak isteyen FBI ajanları ( Maggie Q) görünenden daha fazlasını araştırıp, gerçeğe ulaşmaya çalışıyor.

sss

Designated Survivor'da Türkiye ile ilgili tepki çeken sahneden bir kare...

Amerikan dizisi Designated Survivor'da skandal diyalog! İşte dizi hakkında her şey... / VİDEO ile ilgili etiketler ABD FETÖ 15 Temmuz darbe girişimi designated survivor fetönün aklanma çabası türkiye ilgili sahnesi designated survivorın konusu designated survivor hangi kanal
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.