Amerikan dizisi Designated Survivor'da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e övgü, Erdoğan'a hakaret!

Designated Survivor dizisinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i öven dizi platformu Netflix'e Türkiye genelinde boykot balatıldı. #BoycottNetflix etiketi ile gündem olan dizinin konusunu ilk olarak SuperHaber Türkiye'nin gündemine getirmişti... Peki Netflix'in yeni projesi Designated Survivor dizisinin konusu ne? Neden Türkiye düşmanlığı yapılıyor? Dizideki esrarengiz Nuri Şahin kim?

Netflix'te yayınlanan "House of Cards" dizisinin başrol oyuncu Kevin Spacey'in isminin taciz skandalına karışması ABD'de büyük şaşkınlığa neden oldu.

Bu iddiaların ardından şirket, Beyaz Saray entrikalarını konu alan ödüllü dizisi House of Cards‘ı sonlandırmaya kararı aldı.

Alınan tepkilerin ardından House of Cards‘a ev sahipliği yapan, ABD merkezli dizi platformu Netflix diziyi iptal ettiklerini duyurdu.

YENİ DİZİ, YENİ KOMPLO!

Netflix, House of Cards‘ın yerini doldurmak için ise yine ABD Başkanı'nın "kötülerle savaştığı" bir başka dizi "Designated Survivor (Belirlenmiş Sağ Kalan)"ı duyurdu.

"24" dizisi ile bilinen ünlü oyuncu Kiefer Sutherland'in başrolünü oynadığı dizinin Netflix'in resmi sitesindeki tanıtımı da şöyle yapıldı;

"Sürükleyici siyasi gerilimde, Amerika'nın geleceği, Washington'a yapılan bir saldırının hükümetin çoğunluğunu öldürmesinin ardından, alt düzeyde bir görevlinin elindedir."

frwlhfregrehh

TÜRKİYE VE ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI

Ancak tanıtım metni ve fragmanlarda ön plana çıkarılmasa da dizinin senaryosunun Türkiye düşmanlığı üzerine kurulduğu görüldü.

Designated Survivor'ın bazı bölümlerine Türkiye-Amerika ilişkilerine sübjektif bir bakış açısı ile yaklaşıldı ve Türkiye'nin "Turan" isimli Başbakanı "diktatör ve zorba" olarak sunuldu.

frwjfhregg

Dizinin 2. sezon 7. bölümünde Türkiye-ABD ilişkileri ele alındı. FETÖ lideri terörist başı Fetullah Gülen ise dizide "Nuri Şahin" ismiyle "demokratik ve seküler Türkiye'nin teminatı olarak" yansıtıldı.

Dizide, Türkiye Başbakanı Turan'ın, darbe yaptığı gerekçesi ile Nuri Şahin'in iadesini istemesi, ABD Başkanı Kirkman tarafından bu gerekçeler ile reddedildi.

RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Designated Survivor'da gerilen Türkiye-ABD ilişkileri ve Türkiye'nin Rusya'ya yakınlaşması konuları da ilginç bir şekilde ele alındı.

İlginç sahnelerden bir tanesinde, Türkiye liderinin 20 milyon dolara "villa" yaptırdığı iddiası ABD ziyareti sırasında Beyaz Saray dışındaki protestoda izleyicilere aktarıldı.

Uzun süredir gergin olan Türkiye-ABD ilişkilerinin dizideki skandal sahnelerden nasıl etkileneceği ise merak konusu oldu. / SuperHaber

Amerikan dizisi Designated Survivor'da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e övgü, Erdoğan'a hakaret! ile ilgili etiketler Erdoğan Fetullah Gülen FETÖ Nuri Şahin ABD Türkiye designated survivor turan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.