Alper Gezeravcı kimdir, nereli, kaç yaşında, ne zaman uzaya çıkacak?

Türkiye'nin gurur kaynağı, ilk uzay yolcularından biri olacak Alper Gezeravcı'nın hayatı ve uzay yolculuğu hazırlıkları merak konusu oldu. Bu çerçevede 'Alper Gezeravcı kimdir?' sorusu arama motorlarında vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Alper Gezeravcı kimdir, nereli, kaç yaşında, ne zaman uzaya çıkacak? İşte Alper Gezeravcı'nın kimliği, yaşamı, kariyeri ve uzay yolculuğu hakkında merak edilen tüm detayları sizler için haberimizde derledik.

Alper Gezeravcı'nın uzaya ne zaman ve nasıl gideceği hakkındaki detaylar merak ediliyor. Türkiye'nin ilk uzay yolcularından biri olarak, ülkesinin uzaydaki başarısına önemli bir katkı sağlayacak olan Gezeravcı'nın uzay serüveni heyecanla bekleniyor. Peki, Alper Gezeravcı kimdir, nereli, kaç yaşında, ne zaman uzaya çıkacak? İşte ayrıntılar..

Alper Gezeravcı kimdir?

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu adayları arasında yer alan Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979 tarihinde Mersin'de doğdu. Eğitim hayatına Hava Kuvvetleri Harp Okulu'nda başlayan Gezeravcı, buradan Elektronik Mühendisliği alanında mezun oldu. Ardından ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde Harekat Araştırması alanında yüksek lisans yaparak akademik kariyerine devam etti.

Alper Gezeravcı, Türk Hava Kuvvetleri'nde uzun yıllar boyunca çeşitli görevlerde bulundu. F-16 pilotu olarak görev yapmanın yanı sıra Standardize Filo Akademik Kol Komutanlığı gibi önemli pozisyonlarda da görev aldı. 21 yıl boyunca Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda edindiği deneyimle, uzay yolculuğu için büyük bir hazırlık aşamasından geçti.

Alper Gezeravcı kimdir, nereli, kaç yaşında, ne zaman uzaya çıkacak?

Alper Gezeravcı ne zaman uzaya çıkacak?

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcuları arasında seçilen isimlerden biri olarak uzay yolculuğuna hazırlanıyor. Özellikle Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirilecek olan 13 bilimsel deneye katılacak olan Gezeravcı, bu amaçla Türkiye'deki farklı üniversitelerdeki araştırma merkezlerinde özel eğitim programlarına katıldı.

Türkiye'nin uzay çalışmalarını ve teknolojilerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde de önemli bir rol üstlenen Gezeravcı, Türkiye'nin uzay hedeflerine ve çalışmalarına katkı sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. 

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak belirlendi ve uzaya olan yolculuğuna 9 Ocak 2024 tarihinde başlayacak.

 

Alper Gezeravcı kimdir, nereli, kaç yaşında, ne zaman uzaya çıkacak? ile ilgili etiketler Türkiye Uzay Ajansı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.