Almanya'da neler oluyor? Koronavirüs yasakları için askeri darbe çağrısı yapıldı!

Almanya, pandeminin artması nedeni ile kapanmaya doğru giderken, bir kez daha askeri darbe çağrısı ile sarsıldı. Geçen sene olduğu gibi, yine telegram gruplarına atılan iki videoda üniformalı bir asker, federal hükümete korona politikasını değiştirmesi için bir ültimatom verdi. Diğer askerleri kendisine katılmaya çağıran asker, "Parçalanacaksınız ve cesetleriniz tarlalara dağılacak!" şeklinde konuşarak, hükümeti devirmekle tehdit etti. Konu ile ilgili olarak soruşturma açıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dünyayı etkileyen ve on binlerce insanın ölmesine neden olan Covid 19 Avrupa'da hızla yayılıyor.


HOLLANDA TAMAMEN KAPANDI ALMANYA'DA YASAKLAR ARTTI

Özellikle Omicron varyantının hızla yayıldığı Hollanda'da, 19 Aralık'tan itibaren dört hafta boyunca tam kapanma uygulanacağı açıklanmıştı. Hollandalı yetkililer, ülkede sadece temel ihtiyaçların temin edildiği yerlerin açık kalacağını açıklamıştı. Almanya'da ise çeşitli eyalet yetkilileri yaptıkları açıklamalarda salgındaki durumun çok ciddi olduğunu belirtilerek vaka sayılarının arttığına ve hastanelerin kapasitesinin sınırına ulaştığına işaret edilmişti.

Pandeminin Almanya'da giderek artış göstermesi üzerine özellikle aşı olmayanların hastanelerde yattığına dikkat çekilerek bakanlar kurulunda vakaların yayılmasını önlemek için sert tedbirlerin alınmasını kararlaştırılmıştı.

Almanya'da neler oluyor? Koronavirüs yasakları için askeri darbe çağrısı yapıldı!

COVİD 19 ALMANYA'YI YİNE KARIŞTIRDI

Covid 19 ile başlayan ve yeni ortaya çıkan varyantları ile hızla yayılan pandemi yeni yasakların geldiği ve kapanmaya doğru giden Almanya'da bir kez daha askeri darbe çağrısının yapıldığı ortaya çıktı.

Bundan bir yıl önce olduğu gibi yine telegram gruplarına atılan iki ayrı videoda kimliği bilinmeyen üniformalı bir asker federal hükümete korona politikasını değiştirmesi için bir ültimatom verdi. Diğer askerleri kendisine katılmaya çağıran asker, "Parçalanacaksınız ve cesetleriniz tarlalara dağılacak!" şeklinde sözler savurarak hükümeti devirmekle tehdit etti.


DARBE ÇAĞRISI YAPAN ASKER KENDİNİ BAŞÇAVUŞ OLARAK TANITTI

SuperHaber'in elde ettiği bilgilerde yaklaşık bir dakika süren ilk videoda kendini başçavuş olarak nitelendiren üniformalı asker talepler ve diğer şeylerin yanı sıra, Covid aşısının silahlı kuvvetlerde bir düzenleme haline geldiği devletin korona önlemlerinin geri çekilmesini ve hoşgörü yükümlülüğü istediği anlaşıldı. Aynı asker, "Bu bir uyarı” diyerek, konuşmasını "Yarın görüşürüz" sözleriyle bitiriyor. Yine video ile beraber yazılan yazıda ise, "Askerler yarın saat 16.00'da diyaloga hazır olacak." cümlesinin yer alması dikkat çekti.

Almanya'da neler oluyor? Koronavirüs yasakları için askeri darbe çağrısı yapıldı! - Resim : 2

İKİNCİ VİDEODA HALKI VE ASKERLERİ SOKAĞA ÇAĞIRDI!

Almanya'da adeta şok yaratan darbe imalı ilk videodan sonra, aynı askerin ikinci videoyu yayınladığı da belirlendi. Aynı asker ikinci videoda, "Bu videoyu görüyorsunuz, çünkü geçen zaman içinde devlet reaksiyon göstermedi. Ben sadece küçük bir askerim ve ben de sizin gibi korkuyorum. Ama susup kafamı çeviremem. Normal halkın protestolarında, polis saldırılarına uğramasına ve kadınlara saldırılmasına izin vermeyeceğiz ve korkak memurların hareket etmesini beklemeyeceğiz. Biz halkın yanındayız ve anayasanın da yanındayız. Tüm askerleri çağırıyorum. Halkı anayasal hakkı olan protestolarda, devletin teröristlerinden ( polis ) korumaya ve anayasaya uyan polislere sesleniyorum. Sizler de bu kanunsuzca insanların saldırılarılarına engel olun. Tüm askerleri davet ediyorum. Protestolara üniformanızla gelin ve halkı koruyun. Bana uyan askerlere emrediyorum. Saat: 19'da ise başlıyorsunuz ve emirlerimi uyguluyorsunuz. Sivil halkı protestolarda koruyacaksınız. Ayrıca dışarıdan gelen saldırılara müdahale edeceksiniz. Polisler, anayasaya uymaksızın protestolara müdahale ederse tutuklanacaksınız." şeklinde konuştuğu görüldü.


AVRUPA'NIN EN KALABALIK ÜLKESİ DARBE ÇAĞRISINI KONUŞUYOR

Bir askerin koronavirüs tedbirleri nedeni ile darbe çağrısı, Almanya'da tartışılmaya başlandı. Aşırı sağcı ve sosyal medya uzmanı Josef Holnburger'e göre, ültimatomlu videodaki askerin konuşmasındaki çağrılar, İzleme, Analiz ve Strateji Merkezi Eş-Yönetici Direktörüne göre perşembe günü için mi yoksa cuma günü için mi yapıldığı tam olarak belli değil.

SOSYAL MEDYADA DARBE ALGISI BAŞLATILDI

Yılbaşına girmeye hazırlanan Almanya, "darbe ne zaman olabilir?" şeklinde yayılan, sosyal medyada dezenformasyon ve radikalleşmeye yönelik eğilimler gözlemlenmeye başladığı öğrenildi. Yine sosyal medyada çıkan diğer iddialara göre, darbe çağrısı yapan asker Bundeswehr adlı bir örgüt üyesi ve geçmişte korona önlemleri nedeniyle, bu şekilde şiddet tehdidinde bulunmuş ve kavga çağrısı yapmıştı.

VİDEO YAYINLAYAN ASKER HAKKINDA SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Öte yandan doğrulanmayan bilgilere göre, iki asker Bad Reichenhall ve Euskirchen'de konuşlanmış durumda bu videoyu yayınlıyor ve darbe çağrısı yapıyor. Özellikle kendisini başçavuş olarak tanıtan askerin, başka olaylar nedeniyle bir süredir üstleri ve yetkililer tarafından hedef alındığı ve soruşturma geçirdiği söyleniyor. Bunun üzerine askerin kendisine karşı şimdiden tedbirler başlattığı söyleniyor.

Almanya'da neler oluyor? Koronavirüs yasakları için askeri darbe çağrısı yapıldı! - Resim : 3

ALMAN SAVUNMA BAKANLIĞI YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Yayınlanan iki darbe çağrısı videosu üzerine Alman Savunma Bakanlığı'nın bir açıklama yaptığı ifade edildi.Bakanlık açıklamasında, "Şu anda ağda dolaşan ve burada sıklıkla paylaşılan bir askeri olduğu iddia edilen bir video var. Hukukun üstünlüğüne karşı kabul edilemez tehditler içeririyor. Sonuçları zaten inceleniyor." denildi.

DARBE SÖYLEMİ GEÇEN SENE ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Almanya'da 2021'in son iki gününde ortaya çıkan darbe videoları, ülkede endişe yaratırken, akıllara geçen yıl yapılan darbe çağrısını getirdiği vurgulandı. Almanya'da kimliği verilmeyen bir emekli askere ait "Alman halkını koruyacağımıza ant içtik. Halkımızın şimdi bize ihtiyacı var. Bu hükümeti devirmemiz gerekiyor" sözleri büyük şok yaratmıştı.

Alman basınında çıkan haberlere göre, emekli ve eski askerlerden oluşan 13 bin kişilik bir grup, mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden bir araya gelmişti. Merkel hükümetinin Koronavirüs salgını önlemlerine karşıt olan grup, başkent Berlin'de düzenlenen gösterilere sızıp, darbe yapmayı planladı.

Almanya'da binlerce emekli askerin darbe planı yaptığıyla ilgili tartışmalar patlak vermiş, ülke bu haberle sarsılmıştı.

Almanya'da neler oluyor? Koronavirüs yasakları için askeri darbe çağrısı yapıldı! ile ilgili etiketler Almanya Darbe asker

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.