Almanya yüksek lisans şartları nelerdir?

Yüksek lisans eğitimi, lisan eğitiminin ardından bir alanda uzmanlaşmak için alınan ve bilimsel bir tez ile sonuçlanan süreci içermektedir. Yurt dışında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği ülkelerden biri de Almanya. Peki, Almanya'da yüksek lisans şartları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler, yurt dışında yüksek lisans yapma hayali kuruyor. Öğrencilerin yüksek lisans yapmak istedikleri ülkelerin başında da Almanya geliyor. Bu çerçevede, Almanya'da yüksek lisans şartları büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, Almanya'da yüksek lisans şartları nelerdir? Ayrıntılar haberimizde...

Almanya yüksek lisans şartları nelerdir?

ALMANYA'DA YÜKSEK LİSANS ŞARTLARI NELERDİR? 

Almanya'da Yüksek Lisans (Master) programlarına başvurmak isteyen öğrenciler tercih ettikleri üniversitenin başvuru ve giriş koşullarını takip etmelidir.

Yüksek lisans eğitimi için başvuru koşulları ve süreçler (dil şartı, sınavlar ve referanslar) üniversiteden üniversiteye farklılık gösterebilir Lisans öğretiminizi başarıyla tamamladıktan sonra yüksek lisans programına başvuru yapabilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak, genel olarak Almanya'da yüksek lisans başvuruları için istenebilecek şartlar şu şekildedir: 

- Türkiye’de  4  yıllık bir lisans programından mezun olmak.  

- Almanca ve/veya İngilizce dil yeterliliğini belgeleyen sertifika; İngilizce için TOEFL  veya  IELTS; Almanca için DSH, TestDaf veya TELC. Bazı üniversiteler Goethe sertifikasını kabul edebilmektedir. Dil yeterliği, eğitim alacağınız bölümdeki eğitim diline göre sınava girmeniz beklenebilir. 

- Türkiye'de mezun olduğunuz üniversitedeki akademisyenlerden aldığınız referans mektubu.

 

 

Almanya yüksek lisans şartları nelerdir? ile ilgili etiketler Almanya yüksek lisans
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.