Köln'ü Almanya'ya dar ettik: 3-3

A Milli Takım hazırlık maçında Almanya ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı. Ay-Yıldızlılar 3 kez geriye düştüğü maçta teslim olmadı ve 3 kez skora tutunmayı başardı. Son gol ise 90+3'te geldi ve bir kez daha "Biz bitti demeden bitmez" dedirttik. Almanya Türkiye maçının özeti ve gollerini haberimizden izleyebilirsiniz.

A Milli Takım, özel maçta Almanya'yla 3-3 berabere kaldı. Köln'de oynanan ve Fransız hakem Benoit Bastien'in yönettiği maç dol düellosuna sahne oldu. Teknik direktör Şenol Güneş'in "test maçımız" dediği zorlu 90 dakikada Almanlar'ı tarihimizde ilk kez deplasmanda yenmek için sahadaydık. Ay-Yıldızlılar 3 kez geriye düştüğü maçta 3 kez geri dönmeyi başardı. Uzun yıllar unutulmayacak maçta gollerimiz Ozan Tufan, Efecan Karaca ve Kenan Karaman'dan geldi. Koronavirüs pandemisi nedeniyle seyircisiz oynanan maçta 300 kişi özel izinle tribünde yer aldı.

A Milli Takım'da 2. dönemini geçiren Şenol Güneş'in 65. maçı... Almanya ile daha önce 7 kez karşılaşan A Milli Takımımız, bu karşılaşmalardan 2 galibiyet elde ederken, 4 maçtan ise mağlup olarak ayrıldı. Almanya ve Türkiye arasındaki en unutulmaz mücadele ise EURO 2008 yarı finaliydi. 86'da Semih Şentürk'ün golüyle 2-2'lik beraberliği yakalayan Türkiye, 90'da Philip Lahm'ın attığı golle final şansını yitirmişti.

Köln'ü Almanya'ya dar ettik: 3-3

MAÇTAN DAKİKALAR

Dk. 6 Gol iptal! Leeds United'ın parlayan stoperi Robin Koch sağ çaprazda topla buluştu. Genç isim pasını penaltı noktasının önüne doğru hareketlenen Waldschmidt'e gönderdi. Leipzigli oyuncunun vuruşunda Mert Günok sektirdi, Almanlar tamamladı ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Dk. 12 Yusuf Yazıcı'nın etkili ortasında savunmadan seken top ceza sahası içi sağ çaprazında Efecan Karaca'nın önünde kaldı. Alanya'nın yıldızı bekletmeden yerden şansını deniyor ancak şans yanımıda değil!

Dk. 15. Bu kez de Yusuf Yazıcı'yla öne geçme şansını kullanamadık. Lille'in yıldızı müsait pozisyonda çerçeveyi tutturamayınca mutlak gol kaçtı!

Dk. 24 Dalga dalga geliyoruz. Akıllı bir serbest vuruş organizasyonuyla gole yaklaştık. Yusuf rakip savunma arasına etkili bir top gönderdi, Ozan Tufan şut pozisyonunda ıska geçince top kaleci Leno'nun ellerinde kaldı.

Dk. 27 Julian Brandt'ın şutunda Mert Günok golü önledi. Bravo Mert!

Dk. 42 YAPMA MERT! Mert Günok pres altındayken kale vuruşunda topu rakibe yolladı, Waldschmidt'in ceza sahası dışında şutunda Başakşehirli kalecimiz golü önleyerek hatasını telafi etti.

Dk. 45+1 GOL! Orta sahada kaptırdığımız topu 2 pasta kalemizde gol olarak gördük. Havertz, savunma arkasına koşu yapan Draxler'i topla buluşturdu, o da Mert'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda Almanya'yı 1-0 öne geçirdi. 

Köln'ü Almanya'ya dar ettik: 3-3 - Resim : 2

Dk. 49 KÖLN'DE 1-1'İ YAKALADIK! 48'de kalemizde büyük tehlike atlattık, 1 dakika sonra skora dengeyi getirdik. Rakip yarı sahada yapılan baskı sonucu kazanışan top, Ozan Tufan'a geldi. Kaptanlık pazu bandını takan Fenerbahçeli yıldız ceza sahası dışından enfes bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Bu klas gol karşısında Leno çaresiz kaldı. Ozan Tufan 51. milli maçında 6. golünü kaydetti.

Dk. 52 NET FIRSAT KAÇTI! Enes'in harika pasıyla topla buluşan Cengiz Ünder 2. gole çok yaklaştı, Leno bu kez izin vermedi. İkinci yarıda daha coşkulu bir A Milli Takım var sahada...

Dk. 58 ALMANLAR 2'Yİ BULDU! Baskı yediğimiz anlarda golü de yedik. Kai Havertz şık bir pasla Florian Neuhaus'u pozisyona soktu, Borussia Mönchengladbach'ın 23 yaşındaki orta saha oyuncusu da klas bir son vuruşla Almanya'yı 2-1 öne geçirdi.

Dk. 67 MAÇI BIRAKMIYORUZ Efecan Karaca yaptığı baskıyla topu kazandı, götürdü golünü attı. Skor şimdi 2-2! Efecan topu kaparken faul yaptığını düşünen Emre Can, itirazlarından dolayı sarı kart gördü.

Dk. 81 GOL! Savunmada bir anlık konsantrastyon kaybı, Luca Waldschmidt affetmedi: 3-2.

Dk. 87 İNANILMAZ! 2 kez geri geldiğimiz maçta 3'üncüye Kenan Karaman'la yaklaştık. Üst direk izin vermedi!

DK. 90+3 Kenan Karaman'dan tarihi gol: 3-3!

 

Almanya: Bernd Leno, Robin Koch, Benjamin Henrichs, Antonio Rüdiger, Nico Schulz, Emre Can, Florian Neuhaus, Luca Waldschmidt, Julian Draxler, Julian Brandt, Kai Havertz.

Türkiye: Mert Günok, Nazım Sangare, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Hasan Ali Kaldırım, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Efecan Karaca, Emre Kılınç, Yusuf Yazıcı, Enes Ünal.

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.