Ali Koç yönetim listesini açıkladı: Acun Ilıcalı ismini resmen duyurdu! Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek'e çok ağır sözler...

Gelecek hafta gerçekleştirilecek seçimlerde başkan adaylığını açıklayan mevcut başkan Ali Koç, basın toplantısı düzenledi. Derbi sonrası yaşananlar ve gündem hakkında konuşan Ali Koç, seçim öncesi vaatlerini açıkladı.

Fenerbahçe'de gerçekleştirilen seçimde tekrar adaylığını koyan mevcut başkan Ali Koç, basın toplantısı düzenledi. Derbi galibiyeti ve sonrasında yaşananların yanı sıra gündemi değerlendiren Ali Koç, seçim öncesi hedeflerini ve vaatlerini açıkladı.

Eski başkan Aziz Yıldırım ile yarışacak olan Ali Koç'un yönetim kurulu da netleşti.

İşte Ali Koç'un açıklamaları:

"2 dönem boyunca bizi destekleyen, yapıcı eleştirileriyle katkı sağlayan taraftarımıza, camia üyelerimize teşekkür ediyorum. Bize her konuda destek olan Sayın Sadettin Saran ve ekibine de teşekkür ediyorum.

Fenerbahçe için hayal ettiklerimizin ve amaçladığımız düzeye henüz gelmediğimizin farkındayız. Başarılarımızı ve başarısızlıklarımızı iyice analiz ettik. Kendimizi kritik ettik. Futbol takımımızda özellikle ilk dönemimizde doğru yapmadığımız şeyler olmuştur. Transferlerimiz ve hoca tercihlerimizi sorgulayabilirsiniz. Açıkça söyleyeyim ki geçmişten çok ders aldık. Neler yapılmaması gerektiğini bugün çok daha iyi görüyoruz. Şunu da söyleyeyim, bizim Fenerbahçe'ye bilerek yaptığımız bir hata olmadı. Daha gidecek çok yolumuz var.

Göreve gelir gelmez mali bağımsızlığımıza odaklandık. 6 yıl sonunda çok önemli mesafeler katettik. Büyük bir ivme kazandık. Daha gidecek çok yolumuz var ama doğru yoldayız. Geldiğimizde mali yapının iyi olmadığını tahmin ediyorduk ama beklediğimizden de kötü çıktı. UEFA'nın 2018 raporuna göre, ki bu rapor tüm Avrupa takımlarını gösteriyor. Avrupa'da batmaya en yakın kulübün Fenerbahçe olduğunu söylüyor bu rapor. Avrupa'nın toplam 700 kulübü arasında en kötü ikinci kulübü bizdik. Net borcun gelire oranında. Net borcumuzla en çok borcu olan kulüpler arasında altıncı sıradaydık. 612 milyon eurodan toplam yükümlülüğümüzü 307 milyon euroya indirdik. Yani tam anlamıyla yarıya inmiş durumda.

Benim açımdan Fenerbahçe'den 1 kuruş para alacağım yoktur. Bunun aksini söyleyenler, şerefsizce yalan söylüyorlar. Bunu yazanlara değil, yazdıranlara bakmak lazım. Ne para verdiysem verdim, alacağım 1 kuruş para yok.

Transferi sadece bir harcama kalemi olarak görmedik, bir yatırım aracı haline getirdik. Transferde çok önemli kazanımlar elde ettik. Avrupa'nın en önemli kulüplerine satışlar yaptık. Finansal Fair-Play prangalarından kurtulduk. Ama bu demek değildir ki bir daha böyle bir tehlikeyle karşılaşmayacağız. Çünkü UEFA bu çalışmaları her kulüp için yapmaya devam ediyor.

Geldiğimiz zaman futbol takımımızın göğüs sponsoru yoktu. Şu an bunu mutlulukla söylüyorum ki göğüs sponsoru olmayan hiçbir takımımız kalmadı. Ayrıca Fenerium 52 milyon dolar ciro, 25 milyon dolar kar yapmıştır. Tarihimizde ilk kez bu sene yarım milyon adetin üzerinde forma satışı gerçekleştirdik. Rekorları kıra kıra ilerlemeye devam edeceğiz. Finansal olarak batma noktasında aldığımız kulübü bu seviyelere çıkarttık.

Pandemide zararımız 80 milyon dolar seviyelerini gördü. Her kulübü etkilediği gibi bizi de etkiledi. Yayın geliri konusu da çok vahim. 41 milyon dolar seviyelerinden bu sene 7-8 milyon dolar seviyelerine indi. Spor Toto'dan 7 milyon dolar seviyelerinde gelir elde ederken, şu an 500 bin dolar seviyesine indi. Ayrıca futbolcu vergileri %15'ten %40'lara çıkarıldı.

CAS'ta ve UÇK'da en çok davası olan kulüplerden biriydik. Şu anda mutlulukla söylüyorum, ne CAS'ta ne de UÇK'da bir tane bile davamız, dosyamız bulunmamaktadır.

Futbol takımında istediğimiz şeyleri gerçekleştiremedik. Özellikle ilk dönemimizde transfer ve teknik direktör tercihlerinde olması gereken seviyede değildik. Buna rağmen giyotinden geçirildik ve engellendik. Son iki sezonda Avrupa'da yarı finalin kapısından şanssız bir şekilde döndük. Açık ara en çok puan katkısını da Fenerbahçe olarak biz yaptık. Geçen sezon Türkiye Kupası'nı aldık. Bu sene son haftaya şampiyonluk şansımızı getirdik. Her türlü engellemeye rağmen tarihte eşi benzeri görülmemiş bir puan topladık. İnşallah sonu şampiyonlukla biter. Kısaca son yıllarda futbolda istikrarlı bir hal kazandık ve geleceğe umutla bakıyoruz.

Bir kere şampiyon olup cam tavanı kırdığımızda, şampiyonluklar üst üste gelecektir. Son 10 seneye ve son 5 seneye baktığımızda en çok puan toplayan takımız ancak şampiyon olamayan tek takım da biziz. Bu futbolun doğal akışına aykıdır. Takdiri sizlere bırakıyorum.

Neden aday olmama kararımdan vazgeçtiğimi anlatayım. Başkan adayı olmamdaki ana sebep, Fenerbahçe'yi hedeflediğimiz noktaya getirmektir. Yarım kalmış şeyleri bitirmeden ayrılmak istemedim. Kulübü kendi malı gibi gören bir kafa yapısına karşı aday olmuştum. Bu yapının tekrar geri dönmemesi için yeniden adayım.

Ali Koç varken Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar sözümden yola çıkıp kendi adaylık sürecini şekillendirenlere de birkaç çift sözüm var. Bu kesinlikle teslimiyet ifadesi değildi. Eğer öyle olsaydı, çoktan havluyu atardık ve şampiyonluk şansımızı son haftaya taşıyamazdık. Bu sözler bir isyanı, bir mücadelenin dışa vurumuydu. Karşı karşıya kaldığımız durumu tespit eden sözlerdi bunlar. Burada söz konusu olan şahsımın kimliği değildir. Camiamızın duruşudur. Fenerbahçe son 10 yılda sistematik bir şekilde saldırılara maruz kalmıştır, kalmaya da devam etmektedir. Bu çıkışımızın sebebi taşları yerinden oynatmak ve farkındalık yaratmaktır. Başlattığımız girişimler sonucunu almaya başladı. VAR'da yabancı hakem uygulamasına geçildi. Az kalsın orta hakemde de yabancı gelecekti ama yumruk olayından sonra korkup vazgeçtiler. TFF de bizim baskılarımız sonrası seçim kararı aldı. 2 Nisan'daki toplantımız sonrası yaşanan gelişmeler bunlar. Devamı da gelecek.

Seçildiğimiz taktir de en büyük hedefimiz şampiyonluk olacaktır. Bunu da başaracağız göreceksiniz. Bu sezon tarihimizin en yüksek puanını zaten topladık. Size söz veriyorum futbolun içindeki bu çarpık yapı unsurlarının kökünü kazıyacağız. Normal bir lig olsaydı bu başarımızın sonunda şampiyonluk yaşardık. Ama yine de umudumuz var. Kurduğumuz güçlü kadro iki sezondur meyvelerini vermeye başladı. Bu sezon zaten çok güçlü olan takımımıza yapacağımız takviyelerle gelecek sezon şampiyonluğa ulaşacağız. Bugüne kadar hiçbir zaman şampiyonluk sözü vermedim. Ancak son 2 sezondaki yaptıklarımız sonrası yapacağımız takviyelerle çok güçlü bir Fenerbahçe yaratacağımız ve benim size şampiyonluk sözü vermeme gerek kalmayacak. Avrupa'daki başarılarımıza üstüne ekleyerek devam edeceğiz.

Seçildiğimiz taktirde 3 sene sonunda Bankalar Birliği anlaşmasından çıkacağız.

Önceki başkanımız, 6 sene boyunca kurullara gelmeyip, dışarıdan bize ağır salvolar yaparken, genel kuruldan 1 gün önce garip, ilginç, karakterine uygun basın toplantıları yaparken hep rica ettik, gelin TV'ye çıkalım, kendimizi anlatalım. Camia bizi tanısın, anlasın dedik. Ona pek rağbet etmemişti. Şu an hiç tereddüt etmeyecektir. Tekrar aday oldu. Özgüveni tavan yapmış, yelkenleri dolmuş hızla ilerliyor. Aday olduğu için kongre üyelerine saygı duyduğu için, iki aday olarak TV'ye çıkıp sizleri çok daha iyi aydınlatacağımızdan zerre şüphem yok. Bu sefer de kabul etmezse belki de Dursun Özbek ile televizyona çıkar.

Derbi öncesi Jose Mourinho'yu gündeme getirmek son derece isabetsiz bir düşünceydi. Şampiyonluk yolunda hoca konusuna girmeyi doğdu bulmuyorum. Ayrıca Mourinho için 2 yıl için 45 milyon euroluk bir bütçeden bahsediliyor. Böyle büyük paraları konuşmaktansa önce medeni insan gibi karşılıklı oturup bir konuşalım önce...

Ben Sayın Aziz Yıldırım'ın aday olmasını Fenerbahçe'nin bekasından çok Ali Koç'tan alınacak bir intikam olarak görüyorum.

Erden Timur'a teşekkür edeceğim hiç aklıma gelmezdi ama teşekkür ediyorum kendi başkanını yalanladığı için. Dursun Özbek'in anlattığı hikaye bir yalandan ibaret. Ne yazık ki bu kendisinin ilk yalanı değil. Benimle görüşmek istediğini söyledi, aracı da şahit. Orada yalanlandı. İmza kampanyasında da en şahin oydu, sonra vazgeçti. Stada 60 kişiyle geldiğimi söyledi, hayır tek başıma geldim. İki de korumam vardı. Onun bahsettiği konuşma hiçbir şekilde aramızda geçmedi. Açık, net, külliyen yalan. Ben hayatımda boyunca Koç ailesinin ismini kullanarak bir iş yapmadım. Mesela 20 başkan vardı dedi, hayır 3 başkan vardı sadece.

Kendi ayıplarını örtmek için devletin memurlarını hedef alıyorlar. Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Stadı'na geliyorum dese polis yardımcı olmayacak mı? Olacak. Polisi zan altında bırakıyorlar. O gün 19.05'te şampiyon olacaklardı. Namağlup şampiyon olacaklardı. Özellikle beni hedef alan koreografiler vardı. Ligin son 1 haftasına rahat gireceklerdi. Büyük paralar harcayıp eğlence, parti, podyumlar, sanatçılar vardı. Hepsine baktığımızda Fenerbahçe için olağanüstü bir gün yaşandı o gece.

Bir ülkenin bayrağı nasıl namusuysa bir kulübün bayrağı da namusudur. Orada bizim bayrağımız gasp edilmeye çalışıldığı için gereken tepki verilmiştir. Keşke olmasaydı. Saygı çift taraflı müessesedir. O stada, tünele girince soldaki veya sağdaki ilk duvarda ne var? Stadımıza dikilen bayrak var. Diğer duvarda ne var? 12 Mayıs'ta biber gazı, kavga, gürültü olan maçta kupalarını almaları var. Sen istediğini yapacaksın. Sana yapıldığı zaman saygısızlık, çete, eşkıya, silahlı adamlar. Bırakın bu işleri. 1 kişi gittik, iki de koruma. Abartma, yalan söyleme, insanları zan altında bırakma bunların DNA'sına işlemiş. Delikanlıysan gel vesaire diyor. Kavgaya çağırıyor, biz basit bir televizyon tartışmasına çıkaramıyoruz. Hangisi gerçek bunların bilmiyorum ben.

Aziz Yıldırım'ın konuyu nereye yönlendirmek istediğinin farkındayım. O söyleyecek, ben cevap vereceğim. O yüzden TV'ye çıkalım dedim. Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak güçlerin kim olduğunu merak ediyorsa aynaya baksın, bunlardan biri kendisi.

TFF'de inşallah çok adaylı bir seçim olur. Mevcut başkan ya girmez ya inşallah kaybeder. Kazanma ihtimalini görmüyorum. Bunu dedim diye kazandırırlar ona.

Bizim tavrımız net. Benim 6 sene boyunca ne acılar yaşadığımı biliyorsun. Beni 6 senede en çok acıtan, böyle önemli bir konunun Ankara'da paketlenip, ihalenin sadece bana çıkması en canımı acıtan konudur. Baktılar bu tutuyor, imza kampanyasına Beşiktaş ile biz en son girdik, Trabzonspor ve Galatasaray daha çok şahinken; bu imza kampanyasının Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı bir hareket olarak servis edilmesi olacak iş değil bu! Riyad da ne yazık ki bu! Çok içimi acıtıyor."

ALİ KOÇ'UN YENİ YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Ali Koç yönetim listesini açıkladı: Acun Ilıcalı ismini resmen duyurdu! Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek'e çok ağır sözler...

Ali Koç yönetim listesini açıkladı: Acun Ilıcalı ismini resmen duyurdu! Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek'e çok ağır sözler... ile ilgili etiketler Ali Koç Fenerbahçe Aziz Yıldırım Derbi
GÜNÜN VİDEOSU

Sahibinden kaçan kurbanlık hayvan çatıya çıktı! Çıktığı damdan düşen hayvan kameraya böyle yansıdı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde kurban kesimi için hazırlanan büyükbaş hayvan, sahibinin elinden kaçarak çatıya çıktı. Çıktığı damdan düşen hayvanın güçlükle yakalandığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.