ALES/3 sınavı ne zaman yapılacak 2023? İşte ALES/3 sınav tarihi...

20 Ağustos'ta gerçekleştirilen ALES/2 sınavının sonuçlarının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardından, ALES/3 sınavının ne zaman yapılacağı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, ALES/3 sınavı ne zaman yapılacak 2023? İşte ALES/3 sınav tarihi! Ayrıntılar haberimizde...

Yüksek lisans ve doktora başvurularına ek olarak, akademik kadrolara girişlerlerde kullanılan ALES sınavına bu yıl da ilgi çok yoğun. Geçtiğimiz günlerde ALES/2 sınav sonuçları açıklandı. Bir sonraki ALES sınavına girmek isteyen adaylar ise, "ALES/3 sınavı ne zaman yapılacak 2023?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte detaylar... 

ALES/3 sınavı ne zaman yapılacak 2023? İşte ALES/3 sınav tarihi...

ALES/3 SINAVI NE ZAMAN 2023?

2023 ÖSYM takvimine göre; 3. ALES sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir.

ALES/3 başvuruları ise 29 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında alınaaktır. Geç başvurular ise 17 Ekim 2023 tarihinde alınacaktır. 

ALES SINAVI HAKKINDA

ALES veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarına lisansüstü düzeyde öğrenci kabulü ile öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirmen ve eğitim öğretim planlamacısı gibi pozisyonlara atanmalar için ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır.

 ALES sınavı, Türkçe ve Matematik olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. 

 

 

 

 

ALES/3 sınavı ne zaman yapılacak 2023? İşte ALES/3 sınav tarihi... ile ilgili etiketler ALES ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.