ALES/3 geç başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru ücreti nereye yatacak? Başvuru ekranı!

ÖSYM ALES geç başvuruları ile ilgili süreci bugün başlattı. Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan bu yılın son ALES sınavı için başvuruları kaçıran adaylar geç başvuru işlemi sayesinde bu sınava katılabilme şansı elde edecekler. Peki, ALES/3 geç başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru ücreti nereye yatacak? Başvuru ekranı! Detaylar haberimizde..

Binlerce adayın merak içinde beklediği ALES/3 sınavı 17 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. ALES/3 sınavı bu yıl içerisinde son sınav olması sebebiylede yakından takip ediliyor. Başvuruları kaçıran adaylar, geç başvuru işlemi sayesinde bu sınava katılabilecekler. Peki, ALES/3 geç başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru ücreti nereye yatacak? Başvuru ekranı! Detaylar haberimizde...

ALES/3 geç başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru ücreti nereye yatacak? Başvuru ekranı!

ALES/3 GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

ALES/3 geç başvuru işlemi bugün gün içerisinde ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden veya ÖSYM büroları aracılığı ile başvuru işlemleri yapılabilecekler. ALES/3 geç başvuru ücreti 180 Türk Lirası olarak alınacak. Adaylar başvurularını tamamlayıp geç başvuru ücretini yatırmadıkları takdirde başvuruları kabul edilemeyecektir.

ALES GEÇ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES NEDİR?

Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren ve tam adı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı olan ALES,  ilkbahar döneminde 1 ve sonbahar döneminde 2 olmak üzere yıl içerisinden toplamda 3 kez yapılır.

 

 

ALES/3 geç başvurusu nasıl yapılıyor? Başvuru ücreti nereye yatacak? Başvuru ekranı! ile ilgili etiketler ALES 2019
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.