ALES-2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? ÖSYM tarih verdi...

2023 ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı), 20 Ağustos 2023 tarihinde ÖSYM (Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından gerçekleştirilmişti. Bu çerçevede adaylar, ALES-2 sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını büyük bir merakla araştırıyor. Peki, ALES-2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? İşte ayrıntılar...

2022-2023 Eğitim yılının 2. ALES sınavı başvuruları 4-10 Temmuz 2023 tarihleri arasında alınmıştı. 20 Ağustos 2023 tarihinde uygulanan ALES-2 sınavının ne zaman açıklanacağı büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, ALES-2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? İşte detaylar... 

ALES-2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? ÖSYM tarih verdi...

ALES 2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı2023-ALES/2 sonuçları 5 Eylül 2023 tarihinde açıklanacak.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2023-ALES/3 başvuruları ise 29 Eylül - 9 Ekim 2023 tarihleri arasında alınacak. Yılın son oturumu ise 19 Kasım 2023 tarihinde uygulanacak.

ALES SINAVI HAKKINDA BİLGİ

ALES, "Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı"nın kısaltmasıdır. Türkiye'de lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlara kabul edilmek isteyen adayların girdiği bir sınavdır.

ALES, adayların genel yetenek ve akademik potansiyelini ölçmeyi amaçlar. Sınav, sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşur. Sayısal bölümde, matematiksel ve mantıksal yetenekleri ölçülürken, sözel bölümde ise dil ve sözel ifade yetenekleri test edilir. Puanlama ise her iki bölüm için ayrı ayrı yapılır.

ALES puanı, lisansüstü programlara başvuran adayların başvurularını desteklemek için kullanılır. Her program farklı bir puan türü veya ağırlık belirleyebilir, bu nedenle her programın kabul şartları farklılık gösterebilir. Adaylar, başvurdukları programların istediği ALES puan türüne göre sınava girmelidir.

ALES-2 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? ÖSYM tarih verdi... ile ilgili etiketler ALES ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.