Alanyaspor Fenerbahçe maçında kural hatası var mı?

Alanyaspor Fenerbahçe arasında oynanan Süper Lig maçında kural hatası yapıldığı iddiası spor basınına bomba gibi düştü. Eski hakemlerden Ahmet Çakar yaşanan ofsayt pozisyonunda kural hatası yapıldığını söyleyince yer yerinden oynadı. Alanyaspor Fenerbahçe maçı tekrar edilecek mi? IFAB’ın kurak kitabı ne diyor?

Süper Lig’in 38. haftasında Alanyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan kritik maç 0-0 sona erince sarı lacivertliler şampiyonluk yolunda ağır bir darbe almış oldu. Mücadele sonunda ortalık karışırken eski hakemlerden Ahmet Çakar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında ortalığı birbirine katarak Alanyaspor Fenerbahçe maçında kural hatası yapıldığını iddia etti.

Maçın 28. dakikasında Valencia'nın Caulker tarafından düşürülmesi sonucu Fenerbahçe penaltı kazandı. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, beyaz noktayı gösterdikten sonra devamında da VAR incelmesinde Mesut Özil'in pas verdiği anda Valencia'nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle penaltıyı iptal etti.

Fenerbahçe’nin iptal edilen penaltı pozisyonu ile ilgili olarak sosyal medyada paylaşımında bulunan Ahmet Çakar, “FİFA kurallarına göre ofsayttaki bir oyuncu topa doğru hareketlenip topa vurmadan önce penaltıya maruz kalırsa OFSAYT İHLALİ GERÇEKLEŞMEZ, PENALTI verilir der.Ben değil FİFA oyun kuralları söylüyor.Alanya-F.Bahçe maçında hakemler ağır bir kural hatası yapmışlardır....” dedi.

Eski hakem Deniz Çoban ise kararın aslında VAR tarafından değil hakem tarafından verilmesi gerektiğini söyledi.

IFAB KURALI NE DİYOR?

- Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır.

- Halihazırda topla oynayan veya oynamaya teşebbüs eden veya rakibi ile top için mücadele eden ofsayt pozisyonundaki bir oyuncuya ihlal yapıldığında, faul yapılmadan önce ofsayt gerçekleştiği için pozisyon ofsayt ile cezalandırılır.

 

Alanyaspor Fenerbahçe maçında kural hatası var mı? ile ilgili etiketler Fenerbahçe Alanyaspor Ahmet Çakar Süper Lig kural hatası
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.