Akrep Nalan öldü mü? Füsun Nalan Açın kimdir, neden öldü?

Bodrum’da hayat arkadaşı Alişan Çiçek ile birlikte yaşayan Akrep Nalan lakaplı sanatçılarımızdan Füsun Nalan Açın, 67 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Füsun Nalan Açın kimdir, neden öldü?

Bodrum’da yaşamına devam eden Türk müziğinin sevilen isimlerinden Akrep Nalan lakaplı Füsun Nalan Açın, 67 yaşında yaşamını yitirdi. Sanatçı geçtiğimiz aylarda rahatsızlığından ötürü hastanede tedavi altın alınmıştı.

Akrep Nalan (Füsun Nalan Açın) kimdir?

26 Nisan 1954 tarihinde Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde dünyaya gelen Akrep Nalan’ın gerçek adı Füsun Nalan Açın’dır. Eğitim hayatına Ankara Bahçelievler Alparslan İlkokulu‘nda başlayan Nalan, Uşak Ticaret Lisesi’nde devam etti.

Akrep Nalan öldü mü? Füsun Nalan Açın kimdir, neden öldü?

1972 ila 1980 yılları arasında Ahmet Karmancı Oksijen Fabrikası’nda, Şaban Karmancı Demir Çekme Fabrikası’nda ve İnterfarma Anonim Şirketi’nde muhasebeci olarak görev aldıktan sonra Ankara Sanat Evi’nde de çalışmalar gerçekleştirdi.

Muhasebeciliği bıraktıktan sonra barmaidlik yapan Nalan, zaman zaman şarkılarda söyledi. Bu şekilde adım adım zirveye doğru ilerlerken 1980 yılında Goldfinger Gece Kulübü’nde sahne alır oldu. Daha sonrasında Bodrum Efe Bar’da çalılan Nalan, pek çok otelde de sahneye çıktı.

Akrep Nalan öldü mü? Füsun Nalan Açın kimdir, neden öldü? - Resim : 2

1991 yılında “Dağ Çiçeği”, 1996 yılında ise “Zil Zurna Sevdalar” adlı albümleri çıkan sanatçı, 1998 yılında yanlışlıkla köpeği Bahtiyar’ın üzerine basarak ölümüne neden oldu. 2003 yılında “Hayat Bilgisi” adlı dizide rol alarak çok beğenildi. Akrep Nalan, 1978 senesinde ilk kez et yarışı oynadı. Arkadaşlarına at yarışının nasıl oynadığını sordu. Arkadaşları ismi güzel olan ata ver dedi. Oynadığı atın adı Akrep’ti. Bu at ile altılıyı kazandı ve 30 Bin liranın sahibi oldu. O dönemde “Akrep Nalan” isminde bir terörist vardı. Arkadaşları şaka amaçlı olan bu lakap ile sesleniyordu.

Akrep Nalan öldü mü? Füsun Nalan Açın kimdir, neden öldü? ile ilgili etiketler akrep nalan füsun nalan açın