AKOM'dan İstanbul için kritik uyarı: Hafta sonuna dikkat! İstanbul'da yağışlar ne zaman bitecek?

İstanbul'da dün etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle birçok ilçede su taşkınları yaşanmış, cadde ve sokaklar göle dönmüştü. İstanbullu vatandaşlar için AKOM'dan kötü haber geldi. AKOM, yaptığı açıklamayla İstanbulluları hafta sonu için uyardı.

İstanbullular dün yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı ilçelerde su taşkınları yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yağış uyarılarının ardından AKOM'dan hafta sonu için yeni uyarı geldi. İşte haberin detayları...

Türkiye, eylül ayı itibariyle yağışlı havanın etkisine girdi ve hava sıcaklıklarında düşüş yaşandı. AKOM'dan hafta sonu için yeni uyarı geldi. Gün içerisinde etkisini kaybeden yağışın kısa süreli ve yerel olarak görüleceği belirtilen açıklamada, yağışların 30 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetleneceğine dikkat çekildi.

AKOM'DAN HAFTA SONU PLANI YAPANLAR İÇİN KÖTÜ HABER!

AKOM 1 Ekim Pazar günü, öğle saatlerine kadar bölgesel olarak 100 kilogram ve üzeri şiddetli yağışların görülebileceği konusunda da uyarı geldi.

İstanbul'da haftasonu hava sıcaklıkları 22 - 25 derece aralığında seyredecek. İstanbul’da hava sıcaklıkları 5 Ekim’e kadar mevsim normalleri civarında seyrederken, 6-15 Ekim tarihleri arasında kent genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor.

YAĞIŞLAR NE KADAR SÜRECEK?

Dilek Çalışkan, canlı yayınında İstanbul'daki kuvvetli yağışa ilişkin açıklamalarda bulundu. 

En fazla yağışın Arnavutköy, Çatalca, Esenyurt ve Başakşehir tarafında olduğunu ifade eden Çalışkan, "Lodos ve poyrazın çatıştığı yer olduğu için buraya diğer bölgelere göre daha fazla yağmur düşüyor. 30 ila 50 kg arasında yağış düştü." dedi.

Yağışların 4 gün süreceğini dile getiren Çalışkan, "Genel olarak hafif olarak 4 gün boyunca sürecek. Ara ara bazı noktalarda kuvvetlenebilir. Pazar günü yer yer 20-25 kilogram yağmur düşebilir. En az 20 ilçede yağış hafif olurken bazı ilçelerde kısım kısım kuvvetli olabilir." diye konuştu.

O GÜNE KADAR SÜRECEK!

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre İstanbul'da yağışın çarşamba gününe kadar süreceği öğrenildi.

AKOM'dan İstanbul için kritik uyarı: Hafta sonuna dikkat! İstanbul'da yağışlar ne zaman bitecek? ile ilgili etiketler AKOM İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.