Zemheri nedir, ne zaman başlar, ne zaman biter?

Ocak ayının sonuna yaklaşıldığı şu günlerde, zemherinin ne zaman biteceği ve bu mevsimle ilgili detaylar merak ediliyor. Bu çerçevede zemherinin ne olduğu ve ne zaman başlayıp biteceği arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Zemheri nedir, ne zaman başlar, ne zaman biter? İşte, zemheri hakkında merak edilen detayların tamamı..

Ocak ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde, soğukların hüküm sürdüğü zemheri mevsimiyle ilgili pek çok merak uyandı. Zemheri, kış mevsiminin en soğuk ve sert zamanlarından biridir. Peki, Zemheri nedir, ne zaman başlar, ne zaman biter? İşte detaylar..

Zemheri nedir, ne zaman başlar, ne zaman biter?

ZEMHERİ NEDİR?

Zemheri kelimesi, Arapça "zem" yani kış ve Farsça "harir" yani uğultu kelimelerinin birleşimiyle oluşmuştur. Halk arasında "karakış" olarak da adlandırılan zemheri, kışın en şiddetli zamanını ifade eder.

Meteoroloji uzmanlarına göre, zemherinin ilk yarısında hava sıcaklıklarında dalgalanmalar yaşanır. Özellikle 17-18 derece olan sıcaklıklar, birkaç gün içinde 4-5 dereceye kadar düşer. Bu nedenle zemheri ayı, hastalıkların sıkça görüldüğü bir dönem olarak bilinir. Eskiden kış ayları, zemheri adıyla anılırdı.

ZEMHERİ NE ZAMAN BAŞLAR, NE ZAMAN BİTER?

Halk arasında, zemheri genellikle 22 Aralık ile 30 Ocak arasındaki 40 günlük dönemi ifade eder. Bu süre zarfında, zemherinin en belirgin özelliği sıcaklık dalgalanmalarının fazla olmasıdır. Bir kısmı sonbahara, bir kısmı ise kışa benzeyen bu dönemde, hava koşulları oldukça değişken olabilir.

Bu yılın Zemheri Ayı, Ocak ayının sonuna gelindiğinde sona erecek. Ancak bu dönemdeki hava koşulları, bölgesel farklılıklar gösterebileceği için dikkatli olmak ve güncel hava raporlarına göz atmak önemlidir.

Zemheri, kış mevsiminin en sert ve soğuk zamanını temsil ettiği için, bu dönemdeki hava şartlarına uygun tedbirleri almak sağlığımızı korumak adına önemlidir.

Zemheri nedir, ne zaman başlar, ne zaman biter? ile ilgili etiketler kış
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.