Akdeniz Oyunları nedir? 2018 Akdeniz Oyunlarını kim kazandı? Türkiye kaçıncı oldu?

Bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen Akdeniz oyunları sona erdi. Yüzlerce sporcunun madalya için yarıştığı Akdeniz Oyunları nedir? 2018 Akdeniz Oyunlarını kim kazandı? Türkiye kaçıncı oldu? Detayları haberimizden okuyabilirsiniz.

2018 FIFA Dünya Kupası'ndan başka şu sıralar spor dünyasının gündemindeki bir diğer etkinlik 18. Akdeniz Oyunları oldu. 22 Haziran'da başlayan ve bugün sona eren Tarragona 2018 Akdeniz Oyunları'na 26 ülkeden 4 bin sporcu katıldı. Peki Akdeniz Oyunları nedir? 2018 Akdeniz Oyunlarını kim kazandı? Türkiye kaçıncı oldu? Bu spor şöleni ile ilgili detaylı bilgileri haberimizde derledik.

Akdeniz Oyunları nedir? 2018 Akdeniz Oyunlarını kim kazandı? Türkiye kaçıncı oldu?

TARRAGONA 2018 AKDENİZ OYUNLARI
Tarragona 2018 Akdeniz Oyunları, organizasyon tarihindeki 18. etkinlik. 22 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde İspanya'nın Tarragona kentinde yapıldı.

Akdeniz Oyunları'nın ev sahibi, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesinin (CIJM) 15 Ekim 2011'de Mersin'de yapılan genel kurulunda açıklandı. Oyunlara iki şehir, İskenderiye ile Tarragona, talipti. Kazanan 34'e karşı 36 oyla Tarragona oldu.

CIJM 9 Kasım 2016'da, İspanya'daki politik ve ekonomik sıkıntılar sebebiyle ortaya çıkan finansman sıkıntıları yüzünden, Tarragona'nın organizasyonu 2017'den 2018'e ertelediğini duyurdu.

KATILIMCI ÜLKELER
Andorra
Arnavutluk
Bosna-Hersek
Cezayir
Fas
Fransa
Hırvatistan
İspanya
İtalya
Karadağ
Kıbrıs Cumhuriyeti
Kosova
Libya
Lübnan
Makedonya
Malta
Mısır
Monako
Portekiz
San Marino
Sırbistan
Slovenya
Suriye
Tunus
Türkiye
Yunanistan

Akdeniz Oyunları nedir? 2018 Akdeniz Oyunlarını kim kazandı? Türkiye kaçıncı oldu? - Resim : 2

TÜRKİYE KAÇINCI OLDU?
18. Akdeniz Oyunları'nda 31 altın, 25 gümüş ve 39 bronz madalya kazanan Türkiye, ülke sıralamasında 3. oldu.

İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlenen organizasyon, 10. gününde yapılan yarışmalarla sona erdi.

Oyunları 156 madalyayla (56 altın, 55 gümüş, 45 bronz) bitiren İtalya, ülke sıralamasının zirvesinde yer aldı. İtalya'yı, 122 madalyayla (38 altın, 40 gümüş, 44 bronz) ev sahibi İspanya takip etti.

31 altın, 25 gümüş ve 39 bronz olmak üzere 95 madalya kazanan Türkiye ise 3. sırayı aldı.

 AKDENİZ OYUNLARI NEDİR?
Akdeniz Oyunları dört yılda bir düzenlenir. Akdenize kıyısı olan ülkeler katılım gösterirler. Bu ülkelere İsrail ve Filistin dâhil değildir. Çeşitli spor branşlarında oyunlar oynanır. Amaç; Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde hem kültürel hem de toplumsal kaynaşmayı gerçekleştirmektir.
Akdeniz Oyunları’nda olimpiyat kuralları geçerlidir. Oyunlar 15 gün sürmektedir.

TARİHÇESİ
Düzenlenme fikri 1948 Londra Olimpiyatları’nda dönemin Uluslar Arası Olimpiyat Asbaşkanı Mısırlı Muhammed Tahir Paşa tarafından ortaya atılmıştır. İlk Akdeniz Oyunları Mısır’ın İskenderiye Şehri’nde 5-12 Ekim 1951 tarihlerinde düzenlenmiştir. Türkiye’de ise 1971’de İzmir’de, 2013’de ise Mersin’de düzenlenmiştir. Oyunlara ev sahipliği yapan şehirlerden sadece Kazablanka’nın Akdeniz’e kıyısı yoktur. Ev sahipliği yapan diğer bütün şehirlerin Akdenize kıyısı vardır.

EN BAŞARILI ÜLKELER HANGİLERİ?
Akdeniz Oyunları’nda madalya sıralamasında en başarılı ülke İtalya’dır. Ülkemiz bu sıralamada Fransa’nın ardından 3. sıradadır. 26. yani son sırada ise hiç madalya kazanamayan Andorra bulunmaktadır.

HANGİ ÜLKELER ÜYE?
Akdeniz Oyunları, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi tarafından düzenlenir. Komite başkanı Cezayir’den Amar Addadi’dir. Komite, 24 üyeden oluşmaktadır ve bunlar; Andorra, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Cezayir, Fas, Fransa, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Karadağ, Kıbrıs Cumhuriyeti, Lübnan, Libya, Makedonya, Malta, Mısır, Monako, San Marino, Sırbistan, Slovenya, Suriye, Tunus, Türkiye, Yunanistan’dır.

BAYRAĞI NASIL?
Akdeniz Oyunları’nın bayrağı yan yana birbirine kenetlenmiş üç halkadan oluşmaktadır. Halkaların alt kısımları dalgalıdır. Halkalar Akdeniz’e kıyısı olan üç kıtayı, yani Asya, Afrika ve Avrupa’yı temsil eder. Ev sahibi ülke kendi Akdeniz Oyunları logosunda bu sembolü kullanmak zorundadırlar.

SPOR DALLARI NELERDİR?
Atletizm, yüzme, basketbol, boks, futbol, güreş, jimnastik, sutopu ve eskrim bütün Akdeniz Oyunları’nda yer alan spor branşlarıdır.

Akdeniz Oyunları nedir? 2018 Akdeniz Oyunlarını kim kazandı? Türkiye kaçıncı oldu? ile ilgili etiketler Akdeniz OYunları nedir kim kazandı türkiye kaçıncı sırada
GÜNÜN VİDEOSU

Eyüpsultan'da müdürü öldüren yabancı uyruklu öğrencinin yeni görüntüleri ortaya çıktı!

Eyüpsultan'da okul müdürünü silahla vurarak öldüren yabancı uyruklu öğrencinin okula giriş-çıkış anına ait görüntüler ortaya çıktı.