AK Parti Tuzla Belediye Başkan adayı Şadi Yazıcı kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

31 Mart 2024'te gerçekleşecek seçimlerde Tuzla'nın AK Parti Belediye Başkan adayı Şadi Yazıcı oldu. Bu çerçevede Şadi Yazıcı'nın kim olduğu merak ediliyor. Peki, Şadi Yazıcı kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu? İşte, Şadi Yazıcı'nın hayatı ve siyasi kariyeri hakkında merak edilen detaylar...

31 Mart 2024'teki seçimlerde Tuzla'nın Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday gösterilen isim, Şadi Yazıcı oldu. Şadi Yazıcı'nın bu önemli göreve atanması, onun kişisel ve siyasi geçmişini merak eden birçok kişi tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. İşte, Şadi Yazıcı'nın hayatı ve siyasi kariyerine dair detaylar...

AK Parti Tuzla Belediye Başkan adayı Şadi Yazıcı kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

ŞADİ YAZICI KİMDİR?

1971 yılında Erzurum'da doğan Şadi Yazıcı, 1974 yılında ailesiyle birlikte İstanbul Kartal'a yerleşti. İlk, orta ve lise eğitimini Kartal'da tamamlayan Yazıcı, 1987 yılında liseyi bitirdikten sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

Mezuniyetinin ardından doktor olarak meslek hayatına atılan Şadi Yazıcı, 1997 yılında Tuzla'da kurduğu Tuzla Teşhis ve Tedavi Merkezi ile özel sektörde hizmet vermeye başladı. Aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluş çalışmalarında yer alarak siyasi kariyerine adım atan Yazıcı, 7 yıl boyunca AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı görevini üstlendi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen tarihlerle birlikte 2024 yerel seçimleri için geri sayım başladı. Cumhur İttifakı'nın İstanbul Tuzla belediye başkan adayı olarak belirlenen Şadi Yazıcı, seçim kampanyasına başlamış durumda. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimde, Tuzla ilçesinin yeni belediye başkanını belirlemek için yarışacak.

ŞADİ YAZICI HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Dr. Şadi Yazıcı, siyasi kariyerine AK Parti'nin kuruluş çalışmalarında yer alarak başladı. İstanbul Tuzla Kurucu İlçe Başkanı olarak siyasete adım atan Yazıcı, 7 yıl boyunca AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı görevini başarıyla yürüttü. Ayrıca, yöneticilik alanında yazdığı makalelerden iki ödül kazanan Yazıcı, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Tuzla Belediye Başkanı olarak seçildi. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de güven tazeleyerek görevine devam etti.

AK Parti Tuzla Belediye Başkan adayı Şadi Yazıcı kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu? ile ilgili etiketler Şadi Yazıcı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.