AK Parti Düzce Belediye Başkanı adayı Faruk Özlü kimdir? Kaç yaşında, nereli?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Düzce Belediye Başkanı adayı olan Faruk Özlü kimdir? Resmi olmayan sonuçlara göre Faruk Özlü Düzce Belediye Başkanı oldu. Faruk Özlü'nün hayatı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Faruk Özlü kimdir? Kaç yaşında, nereli?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti Düzce Belediye Başkanı adayı olan Faruk Özlü resmi olmayan sonuçlara göre Düzce Belediye Başkanı oldu. Faruk Özlü'nün hayatı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

AK Parti Düzce Belediye Başkanı adayı Faruk Özlü kimdir? Kaç yaşında, nereli?

FARUK ÖZLÜ KİMDİR?

Faruk Özlü,19 Kasım 1962; Düzce, Türk siyasetçi ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı.

Faruk Özlü 19 Kasım 1962 tarihinde Ahmet ve Behiye çiftinin çocuğu olarak Düzce'de doğdu. Düzce Lisesini bitirmesinin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'nden (YTÜ) Makine Mühendisi olarak mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Yüksek lisans ve Doktora yaptı. Ardından İspanya'da Proje Mühendislik, Harvard Üniversitesi'nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı.

Erken kariyeri

Kariyerine 1987 üniversite öğrenimini tamamladığı okulda Araştırma Görevlisi olarak başladı. 1990 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda Sözleşmeli Personel ve Mühendis olarak görevlendirildi. Aynı kurumda sonradan Uzman, Proje Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Müsteşar Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Türkiye'nin ilk milli tasarımı ALTAY, ülkenin ilk insansız hava aracı ANKA ve üretilen ilk milli gemi MİLGEM projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.Ayrıca Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı Airbus A400M Atlas, F-35 ve F-16 savaş uçakları projelerinde görev aldı.

Kariyeri boyunca birçok önemli ve büyük projede yer aldı. Birçok şirkette Yönetim Kurulu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı. 10 Şubat 2015 tarihinde siyasi kariyerine başlamak için Müsteşar Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

2011 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Düzce milletvekili aday adayı olan fakat meclise giremeyen Faruk Özlü, hiçbir partinin iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamadığı Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Düzce milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Düzce milletvekili olarak meclise girdi. Milli Savunma Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Faruk Özlü, Ahmet Davutoğlu'nun 22 Mayıs 2016 tarihinde Başbakanlık görevinden istifa etmesinin ardından 2. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağanüstü Kongresi'nde AK Parti Genel Başkanlığı görevine seçilen Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirildi.

Özel yaşamı

Evlidir ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 40 adayını açıklayacağı konuşmasını gerçekleştiriyor.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Konuşmamın başında Devlet Bahçeli'ye bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz de AK Parti, olarak ülkemizin beka dayanağı olarak gördüğümüz Cumhur İttifakı'na bağlılığını ilan ediyoruz. 3 büyükşehirde aday çıkarmama kararı için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bahçeli'nin ifadesiyle zillet ittifakı karşısında yükümüzün ne kadar ağır olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Zira bu ittifakın içinde milletperverliğe karşı ne ararsanız var. Terör örgütünün destek verdiği partinin içinde olduğu ittifaktan hayır çıkar mı? Bugün bazı medya yayınlarında da gördüğümüz gibi, çocukları dağa kaçırıp onlara neler yapıldığını görüyoruz. Şu anda anamuhalefet partisi bu tür oluşumla, Kandil'den aldıkları icazet ile bir araya gelen oluşumu, benim milletim onları nasıl çukurlara gömdüyse sandığa da gömecektir. Çok çalışacağız.

Birileri için ittifaklar seçimle, sandıkla sınırlı olabilir. Biz ülkenin ve milletin geleceği için yaptığımız ittifakı sonraki nesillere de miras olarak bırakacağız. Bir kez daha Sayın Bahçeli ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime bu kutlu yürüyüşe verdikleri destek için teşekkür ediyorum. 31 Mart yerel seçimlerindeki 40 adayı açıklamak için bir aradayız. Bu isimleri sizlerle paylaşmadan önce, milletimize nasıl bir mahalli idareler vizyonu sunacağımızı anlatmak istiyorum.

Önümüzdeki ay tüm adaylarımızı ilan ettikten sonra vizyonumuzu anlatacağız. Burada sadece bir çerçeve çizeceğiz. Mahalli idarelerde milletimizin karşısına ilk çıktığımız 2004'te yerel kalkınma başlıyor demiştik. 1755 belediye başkanlığı ile büyük bir kalkınma başlatmıştık. Boğulma haline gelen birçok şehrimiz AK Parti ile yeni bir hale kavuşmuştu. 2007'de marka şehirler sloganıyla seçimlere girdik. Belediyelerin tam yarısına denk gelen 1455 belediye ile milletimizden destek aldık.

2014 seçimlerine farklı bir atmosferde girdik. Önce gezi olayları, sonra FETÖ'nün yargı darbe girişimi sonrası girdik. Daima hizmet, daima millet sloganıyla girdik. Belediyelerin yüzde 59'unu kazandık. Böylece mahalli idareler seçimlerindeki en büyük başarımızı kazandık. Şimdi 2019 için asıl sloganımız belli ama bunu manifestomuzla açıklayacağız. Hizmet belediyeciliği ile daha ileri taşıyacağız.

Şairlere ilham olmuş şehirlerimiz var. Ülkemizin son asırda yaşadığı sıkıntılar şehirlerimizi de yordu, karakterinde derin yaralar açtı. Biz bu asırlık ihmalleri giderme mücadelesi verdik. Kronik sorunları çözerken, belediyeciliğe de yeni bir boyut kazandırdık. Biz milletimizin aklını çelmenin değil, gönüller girmenin peşinde olduk. Biz her şeyden önce kalpleri fethetmenin mücadelesini sürdürdük. Seçimler sandıklarda değil, kalpler de kazanılır ve kaybedilir. Bunu çözünce, sandıkların formalite olacağını biliyorduk. Milletin kapısını sadece seçimlerde çalan partiler başarısız oldular. Biz yılın 365 günü millet için çalıştık, sandıktan hep galip çıktık. Başarı formülümüz aynıdır

Şunu unutmayın, AK Parti'nin her bir gönüllüsü, her mahalle, her köyde kapısını çalmadık, elini sıkmadık vatandaş bırakmamayı sürdürecek miyiz? Bakın başlayacak mıyız demiyorum, sürdürecek miyiz diyorum. Oy vermeyen vatandaşlarımızı saflarımıza katmaya çalışacağız. Oy vermeyenlere de hizmet götürerek onların da kalplerini kazanmaya çalışacağız. AK Parti'nin hedefi yüzde yüzü kazanmaktır. Biz oy oranımız düşünce iktidar tehlikede olduğu için değil, milletimizin kalbindeki yerimizden irtifa kaybettiğimiz için üzülüyoruz. Yükseldiğimizde de gönüllerdeki yerimiz sağlam olduğu için seviniyoruz.

Belediye başkanı halkına tepeden bakamaz. Samimiyet ehlidir, önce millet, önce memleket demelidir. Bulunduğu görevde kibir, büyüklük taslama, millete tepeden bakma hastalığına kapılan kimsenin AK Parti çatısı altında yeri yoktur. 31 Mart'ta milletimizin gönlündeki yerimizi daha da yükseğe çıkaracağız.

1994 öncesi İstanbul'dan bahsedeceğim size... Musluklardan suyu akmayan, binasının önünden çöpü toplanmayan, kaldırımı zaten olmayan, mahallesine çamurdan girilmeyen, ulaşımı yetersiz, iletişimi kopuk... Çocuklarını güvenli bir şekilde salamayan insanı vizyonunuzla heyecanlandıramazsınız. İnsanın varoluşundan gereksinim duyduğu barınma, giyinme, yeme, güvenlik ihtiyaçlarını sağlamanız gerekiyor. AK Parti tıpkı hükümet yönetiminde olduğu gibi, belediyecilikte de ülkenin gelişmesini hedeflemiştir. Bugün şehirlerimizi hayat kalitemizi nasıl yükselteceğimizi tartışıyoruz. Dün yıkık dökük yapılardan bahsediyorduk, bugün yüksek binaları tartışıyoruz. Akıllı şehirlerden bahsediyoruz. Bunları çoğaltmak mümkündür. Ülkemiz geliştikçe milletimizin olaylara bakışının değiştiğini görüyoruz. 

AK Parti Düzce Belediye Başkanı adayı Faruk Özlü kimdir? Kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.