AK Parti Bursa Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş kimdir, kaç yaşında nereli, ne mezunu, hangi görevlerde yer aldı?

Bursa Belediye Başkanlığı için AKP'nin adayı olarak ön plana çıkan isim olan Alinur Aktaş, özellikle yaşamı ve siyasi geçmişiyle büyük bir ilgi odağı haline gelmiştir. Bu söylentilerin ardından, vatandaşlar, "Alinur Aktaş kim?" veya "Alinur Aktaş kimdir?" gibi başlıklar altında konuyla ilgili bilgi edinme çabasına girdiler. Peki, AK Parti Bursa Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş kimdir, kaç yaşında nereli, ne mezunu, hangi görevlerde yer aldı? İşte, Alinur Aktaş'ın hayatı ve siyasi kariyeri...

Bursa Belediye Başkanlığı için AKP'nin adayı olarak gündeme gelen isim Alinur Aktaş, özellikle hayatı ve siyasi geçmişiyle merak konusu haline gelmiştir. Bu iddiaların ardından, vatandaşlar 'Alinur Aktaş kim?' veya 'Alinur Aktaş kimdir?' gibi başlıklarla konuyla ilgili bilgi arayışına girmişlerdir. Alinur Aktaş'nin hayatı, nereli olduğu, yaşını ve eğitim geçmişini, geçmişteki görevlerini öğrenmek isteyenler için detaylı bir araştırma süreci başlamıştır. İşte, Alinur Aktaş'ın hayatı ve siyasi kariyeri...

AK Parti Bursa Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş kimdir, kaç yaşında nereli, ne mezunu, hangi görevlerde yer aldı?

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR?

Alinur Aktaş, 1 Ocak 1970 tarihinde Bursa'nın İnegöl ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini İnegöl'de tamamlamıştır. Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme bölümünden mezun olmuştur.

ALİNUR AKTAŞ NERELİ KAÇ YAŞINDA?

Alinur Aktaş, 1970 yılında İnegöl'de dünyaya geldi.

ALİNUR AKTAŞ NE MEZUNU?

İlk, orta ve lise eğitimini İnegöl'de tamamladıktan sonra, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden başarıyla mezun oldu.

ALİNUR AKTAŞ HANGİ GÖREVLERDE YER ALDI?

İnegöl Mobilya Sanayisinde uzun yıllar boyunca özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu.

Siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak adım attı. 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığı'nı üstlendikten sonra, 2 Kasım 2017 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifası üzerine gerçekleşen belediye meclisi seçimi sonucunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

İnegöl AVM, Yeni Pazaryeri, İnegöl TOKİ Konutları, İnegöl Mobilya Organize Sanayi Bölgesi, İnegöl Kent Müzesi gibi birçok önemli projeyi hayata geçirerek İnegöl'e katkı sağlayan Alinur Aktaş, şehri Güney Marmara'nın ikinci büyük kenti haline getirmiştir.

Evli ve 2 çocuk babası olan Alinur Aktaş, aynı zamanda İngilizce dilini de başarıyla kullanabilmektedir.

31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde Bursa'nın belediye başkanlığı için adaylığını koyan Alinur Aktaş, halkın desteğiyle görevine devam etme sorumluluğunu üstlenmiştir.

AK Parti Bursa Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş kimdir, kaç yaşında nereli, ne mezunu, hangi görevlerde yer aldı? ile ilgili etiketler Bursa Belediye AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.