AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok projelerini tanıttı: "Yeni dönemde Ankara her alanda örnek bir Başkent olacak"

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, ATO Congresium'da düzenlenen proje tanıtım toplantısında vaatlerini açıkladı. Öğrencilerden emeklilere, emeklilerden çiftçiye kadar birçok vaadini tek tek anlatan Turgut Altınok, "Ankara'mızı birlikte inşa edeceğiz. Yeni dönemde Ankara her alanda örnek bir Başkent olacak" ifadelerini kullandı.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, ATO Congresium'da düzenlenen proje tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

DEM PARTİ DAVET EDİLMEDİ

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'u tanıtım toplantısına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da aralarında olduğu bütün belediye başkanları ve partiler davet edildi. Altınok'un tanıtılacağı toplantıya DEM Parti ise davet edilmeyen tek parti oldu.

Turgut Altınok'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Başkent'i yönetmek herhangi bir şehri yönetmeye benzemez. Ankara'yı hak ettiği yere taşımak en büyük hedefimizdir. Ankara'yı Türkiye'nin parlayan yıldızı yapacağız

"58 KİLOMETRE DEDİ 5 SANTİMETRE METRO YOK"

Ankara'ya 58 kilometre metro sözü vardı. 5 sene sonunda yapılan 5 santimetre metro yok.

Gölbaşına metrobüs hattı yapacağını söyledi. Metrobüs yapılmadı.

Sabah ücretsiz otobüs seferleri sağlanacaktı. O da yok.

'Allah'ın verdiği sudan para kazanılır mı?' dedi Sayın Başkanımız Yavaş. İndirim yapılacağına zam üzerine zam yapıldı. Ankara suyu en pahalıya tüketen illerden biri oldu.

Kimse işten çıkarılmayacak denildi. Ama ne oldu binlerce Büyükşehir Belediye çalışanı işten çıkarılıp mağdur edildi.

Bizim sözümüz başkasının sözüne benzemez. Biz, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kimseyi işten çıkarmayacağız. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Büyükşehirde çalışan işçilerin hakkını vereceğim ve Büyükşehir'de çalışan işçilerimizin maaşına zam yapacağım. Bu Altınok sözüdür.

AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok projelerini tanıttı: "Yeni dönemde Ankara her alanda örnek bir Başkent olacak"

"ANKARA'NIN 5 YILI BOŞ YIL OLDU"

Her mahalleye kreş ve kütüphane, teknoloji üniversitesi, kültür kenti, uzay bilimleri üniversitesi sağlık kenti vaatleri sadece hayalde kaldı. Ankara'ya fuar alanı kazandırılacaktı, ancak bu projede de hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Keşke Ankara, hizmet üreten bir yönetimle tanışsaydı, mazeretler değil, gerçeklerle aydınlanmış olsaydı. Ankara'nın 5 yılı boş yıl oldu. Sanal belediyecilik miadını bugün itibarıyla doldurdu.

"İLK İŞLERİMİZDEN BİRİSİ HAVAALANINA METRO OLACAK"

- İlk işlerimizden bir tanesi ulaşım sıkıntısını çözeceğiz. Duraklardaki vatandaşlarımız balık istifi gibi. Ankara'nın trafik çilesi ciddi şekilde arttı. Bu sıkıntıları çözeceğiz.

- Ankara maalesef havaalanına metrosu bulunmayan tek Avrupa başkentidir. İlk işlerimizden biri bu olacak.

 AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok projelerini tanıttı: "Yeni dönemde Ankara her alanda örnek bir Başkent olacak" - Resim : 2

 - Batıkent - Ümitköy metro hattını birbirine bağlayacağız.

- Monoray-Havaray projelerini uygun olan yerlerde hayata geçireceğiz.

- 2024'te en az 125 bin araç trafiğe çıkacak. 4-5 yılda Ankara'da en az 600 bin araç trafiğe çıkacak bu Ankara'nın hali ne olacak? Yapacağımız bulvarlarla Ankara'daki trafik yükünü hafifleteceğiz.

"KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR"

- Kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Ankara'da kentsel dönüşüm projelerini hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz.

- Depremden ders almalıyız bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız.

EMEKLİLERE HER AY 5 BİN LİRA DESTEK

- Emeklilere her ay 5 bin lira yatıracağız. İlk ödemeler inşallah 15 Nisanda. Sosyal refah desteği kapsamındaki vatandaşlarımızın Ankart'ına 2500 lira market desteği yatırarak, onların temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu destek, sigara ve alkol dışındaki tüm alışverişlerde geçerli.

"ULAŞIM ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ OLACAK"

 - Ulaşım tüm üniversite öğrencilerine tamamen ücretsiz olacak. 24 saat metro ve otobüsler çalışacak öğrenciler tarafından ücretsiz kullanılabilecek.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok, gençleri unutmadığını dile getirerek, "Güzel ülkemizin geleceği olan gençlerimizi unutmuyor, onlara yönelik büyük adımlar atıyoruz. Üniversite öğrencilerimizin ulaşım sorunlarına çözüm getiriyoruz. Günlük 4 kullanımlık ücretsiz ulaşım hakkı tanıyarak, öğrencilerimizin rahat ve ekonomik bir şekilde hareket etmelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda, bu adımı atarken toplu taşıma esnafımızı da mağdur etmiyoruz. 20.000 üniversite öğrencimize 1500TL karşılıksız burs vererek, eğitim hayatlarını destekliyoruz. 10.000 kişilik öğrenci yurdunu hayata geçirerek, öğrencilerimize güvenli ve konforlu bir barınma imkânı sunuyoruz. Aynı zamanda, 10.000 öğrencimize düşük kira avantajları ile konut imkânı sağlayarak, yaşam maliyetlerini düşürüyoruz. Ankara'daki 23 üniversitenin tamamının merkez kampüslerine ücretsiz ikram araçlarıyla çay, kahve, çorba, sandviç dağıtarak, öğrencilerimizin günlük enerji ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca, tüm üniversite öğrencilerine yönelik anne yemeği lokantaları kurarak, ücretsiz sıcak akşam yemeği imkânı sunuyoruz. Ankara'daki tüm üniversitelerin bilim ve spor alanlarındaki takımlarına ayni destek sağlayarak, gençlerimizin sporla ve bilimle iç içe olmalarını teşvik ediyoruz. Üniversite öğrencilerine ders kitabı desteği ve tıp fakültelerine araştırma desteği vererek, akademik başarılarını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok projelerini tanıttı: "Yeni dönemde Ankara her alanda örnek bir Başkent olacak" - Resim : 3

DOĞALGAZ DESTEĞİ

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, "Ankara'da, tüm ilçelerde gerçekleştirdiğimiz mahalle esnafı ile yapılan Ankart anlaşması, alışverişleri yerelde desteklemenin bir yolu olarak öne çıkıyor. Bu strateji ile ilçelerimizin ekonomik gelişimine önemli bir katkı sağlıyoruz. Sosyal refah desteği kapsamında, vatandaşlarımızın kış aylarında Ankartlarına 4 ay boyunca 1000 lira doğalgaz desteği yatıracağız. Ayrıca, muhtarlarımızı unutmadık ve onların giderlerine destek olmak adına Ankartlarına her ay 1500 lira yatıracağız. Öğrencilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için Ankartlarıyla aylık bir sinema ve tiyatro bileti ücretsiz olacak. Ayrıca, bütün öğrencilerimiz, sinema, tiyatro ve müzelere Ankartlarıyla %50 indirimli gidebilecekler. 50.000 öğrencimizin Ankartlarına uluslararası oyun platformlarında kullanmak üzere 500 lira yatıracağız. Ankart, sadece öğrenciler ve sosyal destek alanlar için değil, tüm Ankaralıların hayatını kolaylaştıracak. Ulaşımdan, kültür sanat etkinliklerine kadar, hayatın her alanında kullanılabilen Ankart ile çeşitli indirim ve avantajlar sağlanacak."

Ankara, artık engelsiz bir başkent olacak. Kent mimarisi buna göre planlanacak ve engelli vatandaşlarımız güven içinde, huzurla şehrin günlük hayatına katılabilecekler. Engelli misafirhaneleri ve yaşam köyleri inşa ederek, engelli vatandaşlarımızın araçlarının tamirlerini ücretsiz olarak yapacağız. Ayrıca, engellilere yönelik terapi merkezleri ve oyun evleri kurarak, onlara destek olacağız.

AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok projelerini tanıttı: "Yeni dönemde Ankara her alanda örnek bir Başkent olacak" - Resim : 4

Anlatılanların yanı sıra, Ankara'nın tarım başkenti olma hedefine yönelik projelerimizi de sizlere aktaralım. Öncelikle, köylerimizi kalkındırarak, Ankara'nın tamamında suyun metreküpünü 5 liradan 50 kuruşa düşüreceğiz. Böylece, tarım yapan köylülerimizi su faturası yükünden kurtaracağız.

Gittiğimiz tüm ilçelerde çiftçilerimiz, ellerindeki yüksek faturalarla bize gelip dert yanıyorlar. 'Üretim yapmayalım mı? Hayvan beslemeyelim mi? Biz nasıl geçineceğiz?' diyorlar. Bu sorunlara çözüm getirmek adına, çiftçilerimize destek sağlamak üzere yeni projeleri hayata geçireceğiz" açıklamasında bulundu.

AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok projelerini tanıttı: "Yeni dönemde Ankara her alanda örnek bir Başkent olacak" ile ilgili etiketler Turgut Altınok AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.