Ahmet Şık ne dedi? Meclis konuşmasını izle!

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkarılma cezası verildi. Ahmet Şık'ın sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi. Şık'ın ifadeleri sonrasında TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, kürsüden kimseye hakaret edilmemesini istedi. Ahmet Şık'ın konuşması gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Ahmet Şık ne dedi? İşte Ahmet Şık'ın TBMM konuşması izle!

Ahmet Şık'ın meclis konuşmasını izle! Ahmet Şık'a Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkarılma cezası verildi. HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, AK Parti iktidarının meşru olmadığını savundu. Şık'ın konuşmasının devamında sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi. Ahmet Şık'ın konuşması gündemde araştırılan konular arasında. Peki Ahmet Şık ne dedi? İşte Ahmet Şık'ın meclis konuşmasını izle! Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Ahmet Şık ne dedi? Meclis konuşmasını izle!

TBMM Genel Kurulunda, terörle mücadelede yeni düzenlemeler içeren, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin birinci bölümü üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Teklifin 1. maddesi üzerinde partisinin verdiği önerge üzerinde söz alan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, AK Parti iktidarının meşru olmadığını savundu.

 AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye'de hukukun rafa kaldırıldığını ileri süren Şık'ın "İktidar olmanın yarattığı kibrinizi, yalan ve cehaletle yoğuruyorsunuz. Hakikati söyleyenlere yönelik saldırganlığınızı ise acizliğinizle besliyorsunuz. Ahlaksızlığınızı, yeterli gelmediğini..." sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, kürsüden kimseye hakaret edilmemesini istedi.

GERGİNLİK DEVAM EDİNCE BİRLEŞİME ARA VERİLDİ

 Şık'ın sözlerinin ardından, önce AK Parti milletvekilleri, daha sonra HDP milletvekilleri kürsünün önüne geldi. Gerginliğin devam etmesi üzerine, TBMM Başkanvekili Şentop, birleşime 5 dakika ara verdi. Bir süre kürsü önünde karşılıklı olarak sözlü sataşmada bulunan milletvekilleri, daha sonra yerlerine geçti.

Aranın ardından Şentop, Şık'ın sözlerinin iç tüzüğe aykırı olduğunu belirterek, Şık'a Meclisten iki birleşim geçici çıkarılma cezası verilmesini teklif etti.

Bunun üzerine HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, "Şık'ın sözlerini etik değerler açısından ifade ettiğini ve milletvekillerinin şahsına yönelik sözler sarfetmediğini." söyledi.

MECLİS'TEN ÇIKARILMA CEZASI VERİLDİ

Daha sonra Şentop, TBMM İçtüzüğü'nün 161'inci maddesine göre Şık'ın Meclisten geçici çıkarılmasını milletvekillerinin oyuna sundu.

Oylama sonucu, Şık'a geçici olarak iki birleşim Meclisten çıkarılma cezası verildi. Bunun üzerine Şık, partisinden bazı milletvekilleriyle birlikte Genel Kurul salonundan ayrıldı.

Meclis'ten geçici olarak çıkarılma cezası alan Ahmet Şık'ın bir aylık ödenek ve yolluğunun 3'te 2'si kesilecek.


AHMET ŞIK

Ahmet Şık, 1970 yılında Adana'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu.Mesleğe, üniversitenin birinci sınıfında iken Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak başladı. 1991 ve 2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Nokta dergisinde muhabir, Reuters haber ajansında da foto muhabir olarak çalıştı.

Ahmet Şık ne dedi? Meclis konuşmasını izle! ile ilgili etiketler ahmet şık ne dedi meclis konuşmasını izle
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.