Ahmet Bolat Kimdir? Kaç yaşında? THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat Hangi Görevlerde Bulundu?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın istifa etmesinin ardından gözler yeni başkan Ahmet Bolat'a çevrildi. Görev değişiminin ardından yeni THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat kimdir, kaç yaşında gibi sorular da hız kazandı. İşte Ahmet Bolat hakkında bilgiler...

Ahmet Bolat kimdir, kaç yaşında soruları gündemde. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı'na gelen Ahmet Bolat'ın hayatı hakkında araştırmalar da hızlandı. 2012 yılından bu yana THY Yönetim Yatırım ve Teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yapan Ahmet Bolat hakkında bilgiler haberimizde.

İlker Aycı'nın istifasının ardından yeni Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığına gelen Ahmet Bolat sektörden birçok kişinin de araştırdığı isim oldu.

Ahmet Bolat Kimdir?

Ahmet Bolat'ın Özgeçmişinde yer alan ifadeler şöyle:

1959 Konya doğumlu olan Prof. Dr. Ahmet Bolat İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunudur. ABD'de yüksek lisansını tamamlayan Ahmet Bolat, yine Mİchigan Üniversitesi'nde doktorasını yapmıştır.

THY'yi Genel Müdür Yardımcısı Bolat'a temsil ediyor | Gökyüzü Haberci

Ahmet Bolat kariyerine 1981 yılında Üretim Mühendisi olarak başladı. 1985 ve 1988 yılları arasında University of Michigan’da araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve yardımcı doçent görevlerinde bulunmuştur. 1988’den 2005’e kadar olan dönemde Riyad King Saud University’de yardımcı doçent, doçent ve profesör pozisyonlarında görev almıştır.

THY Yönetim Kurulu Başkanı olmadan önce Ahmet Bolat, THY A.O’nda Yatırım Yönetimi, Uluslararası ilişkiler ve Anlaşmalar ile İnovasyon ve Projeler Başkanlıklarından sorumlu Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji Yardımcısı olarak çalışmıştır.

Turkish Cabin Interior AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Turkish HABOM AŞ ve SunExpress Havayolları Yönetim Kurulları Üyesi ve THY Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmıştır.

 

 

 

Ahmet Bolat Kimdir? Kaç yaşında? THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat Hangi Görevlerde Bulundu? ile ilgili etiketler ahmet bolat kimdir thy başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.