Ağda yanığı nasıl geçer? Evde ağda yanığına ne yapılır? Ne iyi gelir?

Vücutta istenmeyen tüylere karşı yapılan yöntem olan ağda hassas ciltlerde lekelere hatta yanıklara neden olabilir. Özellikle bayanlarda cilt tahrişine neden olan ağda yanıkları için evde uygulanacak tedavi yöntemleri de merak ediliyor. Sizin için ağda yanıklarına ne iyi gelir sorusuna yanıt aradık.

Ağdanın yanlış kullanımı hassas cilde sahip olan kadınlar için bir ızdıraba dönüşür. Ağda yanıkları ve ağda sonrası oluşan lekelere karşı bitkisel çözümler vardır.

Ağda yanığı evde nasıl tedavi edilir?

Ağda ciltteki ölü deriyi yok etmede başarılı bir uygulamadır. İstenmeyen tüylereden kurtulmak için yapılan ağda, yanlış kullanımdan dolayı bazı lekelere ve yanığa neden olur.

Ağdanın çok ısıtılması ağda yanığına neden olur. Cilde uygulanan ağdanın çok sıcak olması derinin üst tabakasına zarar verir. Bu yanıklar bazen korkutucu oolabilir ancak kısa sürede geçer. Diğer yandan cildin alt tabakasına kadar ulaşan ağda ciddi yanıklara neden olabilmektedir.

Ağda yanığı nasıl geçer? Yüz bölgesine ağda nasıl yapılır? - İçerik Haber

Ağda yanığına en iyi soğuk su!

İlk yardım olarak ağda yanığı olan bölgeye soğuk su uygulanır. 10 dakika boyunca soğuk su tutulmalıdır.

Eğer yanık yer su tutulmayacak bir bölgede ise küvetin içerisi soğuk su ile doldurulmalı ve 15 dakika küvet içinde bekletilmelidir. Bu uygulamadan sonra bir havlu içerisine buz konulmalı ve yanık bölge üzerine 10 dakika aralıklar ile kompres yapılmalıdır. Fakat buzun o bölgeye direkt temas etmemesi çok önemlidir.

Ağda yanığından hangi yöntemlerle kurtulduğuna inanamayacaksınız! Meğer çok  kolaymış...

Sir ağda yanığına karşı bitkisel çözümler

Sir ağda yanıklarında evlerde uygulanabilecek pek çok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler şunlardır:

- Pamuk üzerine yağlı süt dökülüp yanık bölge nemlendirilebilir.

- Ağda yanığı olan bölgeye yüzde yüz aloe vera jeli sürülebilir. Fakat bu jelin kesinle saf aloe vera jeli olmasına dikkat edilmesi gerekir.

- Kantaron yağı yanıkların geçmesinde de oldukça etkilidir.

- Bebek yağı veya vazelin kullanarak bölgenin nemlendirilmesi de sağlanabilir.

Ağda yanığı nasıl geçer? Evde ağda yanığına ne yapılır? Ne iyi gelir? ile ilgili etiketler sağlık ağda yanığı nasıl geçer ağda yanığına ne iyi gelir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.