Adnan Oktar Mason mu? Nasıl Mason oldu?

Cinsel saldırı, örgüt kurma, vergi usul kanununa muhalefet gibi birçok suçtan yakalanarak tutuklanan Adnan Oktar'ın mason olduğu iddiaları vatandaşlar tarafından büyük merak konusu oldu. Peki, Adnan Oktar mason mu? Nasıl mason oldu?

Suç işleme amacıyla örgüt kurma, cinsel saldırı ve vergi usul kanununa muhalefet gibi birçok suçtan yakalanarak tutuklanan Adnan Oktar'ın bu seferde mason olduğu iddiaları ortaya atıldı. Adnan Oktar'ın mason olduğu ile ilgili iddalar vatandaşlar tarafından büyük merak konusu. Peki, Adnan Oktar mason mu? Nasıl mason oldu? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Adnan Oktar Mason mu? Nasıl Mason oldu?

Adnan Oktar'ın İtalyan P2 Mason Locası'na 33. dereceden mason olmasının ardından, locaya belli aralıklarla 1 milyon 50 bin Euro para yardımında bulunduğu ortaya çıktı.

Takvim’in haberine göre Oktar'ın bu parayı, 'masonların yardım sandığı' olarak adlandırılan, "Dul Kadın Kesesi'ne yatırdığı belirtildi. 2013 yılında, Adnan Oktar'ın A9 TV isimli televizyon kanalında yapılan programına İtalyan Mason Locası lideri olarak tanıtılan Gian Franco Pilloni katılmıştı.

Pilloni, masonlukta 33. derece diploması olarak adlandırılan bir belgeyi Oktar'a övgü dolu sözler ile takdim etmişti. Bu anlar ekranlara yansımıştı. Peki Dul Kadın Kesesi olarak tanımlanan yapılanmanın arkasında ne vardı. Buraya aktarılan paraların genç yaşta hayatını kaybetmiş üyelerin eş ve çocukları için kullanıldığı vurgulandı. Genelde ayda bir yapılan toplantıların sonunda üyelerden biri boş bir torbayı diğer üyelerin önünden geçirir, herkes de "gönlünden kopan bir parayı" miktarını belli etmeden torbaya atardı.

MASONLUK

Masonluk kavramının kökleri biraz tartışmalıdır. Ancak ilk Mason localarının İskoçya'da 16. yüzyılda var olduğuna dair kanıtlar bulunmaktadır. Öte yandan İngiltere'de 17. yüzyıldan itibaren Mason localarının olduğuna dair kesin kanıtlar bulunmaktadır. En eski Masonik belge olarak kabul edilen Masonik Elyazması isimli şiir yaklaşık 1390 yılında tarihlenmiştir ve bu duruma kanıt oluşturmaktadır. Ancak bilinen ilk büyük mason locası 24 Haziran 1717 tarihinde İngiltere'de kurulan Grand Lodge of England (İlk Büyük Loca) olarak bilinir. Bu mason locası İngiltere'nin başkenti Londra'da daha önceden faal durumda olan dört mason locasının birleşmesiyle kuruldu. Kısa zaman içinde İngiltere'deki diğer Locaların da katılması ile genişlemiş ve 1723 yılında Büyük Loca, geleneksel ve kadim yasalarını derleme görevini Protestan bir Rahip olan James Anderson'a vererek ilk yazılı anayasasını oluşturdu ve Masonluğun, ara vermeden sürdürülecek olan, yazılı tarihi ve ilk yazılı yasaları böylece resmen başlamış oldu. Anderson Anayasası adı verilen bu kuralların ana hatlarına, bugün halen dünya düzenli Masonluğunca riayet edilmektedir. Her ne kadar Anderson Anayasası kısa süreli bir anlaşmazlığa yol açmış ve York Locası'nın önderliğinde bir grup İngiltere Büyük Locası'ndan ayrılarak ayrı bir Büyük Loca kurmuş olsa da, ancak 1813 yılında bu iki Büyük Loca tekrar bir araya gelerek, bugün varlığını halen sürdüren ve düzenli Masonluğun ilk Büyük Locası olarak kabul edilen İngiltere Birleşik Büyük Locası'nı oluşturmuşlardır. Geleneksel olarak, günümüzde de sürdürüldüğü şekliyle, İngiltere Birleşik Büyük Locası Büyük Üstatları kraliyet ailesi ile soylu dük veya lordlar arasından seçilir.

Asıl adının Adnan Arslanoğulları olduğu öne sürülmektedir. Basında yayınlanan, askerliğe elverişli olduğuna dair Genelkurmay Başkanlığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi tarafından verildiği iddia edilen resmî belgelerde ise adı Adnan Oktar olarak görünmektedir.

Babasını küçük yaşta kaybeden Adnan Oktar'ın annesinin adı Mediha, babasının adı Yusuf'tur. Oktar ilk ve orta öğrenimini Ankara'da, ortaokulu Cebeci'de, liseyi Kurtuluş'ta okudu. Liseden sonra özel bir dershaneye giderek 1979 yılında İstanbul'daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü'ne girdi. Daha sonra bu okulu da yarım bıraktı.

Adnan Oktar Mason mu? Nasıl Mason oldu? ile ilgili etiketler Adnan Oktar Mason
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.