Adnan Oktar davasının İstinaf Mahkemesinde bozulması kamikaze eylemi midir?

Adnan Oktar suç örgütü ana davasının küçük yaşta kız çocuklarının itiraflarına ve yüzlerce belgeye rağmen İstinaf Mahkemesinde bozulması büyük infiale neden oldu. Nedim Şener, söz konusu kararı TV NET'teki Net Bakış programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu...

Mağdur ailelerin ve küçük yaşta kız çocuklarının itiraflarına, yüzlerce kanıt-belgeye rağmen Adnan Oktar suç örgütü ana davasının İstinaf Mahkemesinde bozulması kararı büyük infiale neden olmuştu.

Nedim Şener, TV NET'teki Net Bakış programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye sordu.

Şener, geçmişte FETÖ örgütüne mensup hakim ve savcıların örgütün talimatıyla verdiği kamikaze niteliğindeki yargı kararlarını hatırlattı.

İçişleri Bakanı Soylu, karara ilişkin net bir yorum yapmadı. Soylu, "Yargının ve o dosyaya bakan hakimin değerlendirmesidir. Ama bu dosyanın kapandığı anlamına gelmiyor.

Mahkeme bu dosyayı yeniden ele alarak en doğru kararı verecektir" dedi.

NE OLMUŞTU?

15 Mart'ta İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi (istinaf mahkemesi), Adnan Oktar ve grubu hakkında verilen kararla ilgili itirazı sonuçlandırdı. İstinaf mahkemesi, 215 sanıklı davada aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 14 sanık hakkında örgüt yöneticiliği suçundan verilen 9 bin 803 yıl 6'şar aylık cezaları eksik soruşturma ve iddianamede olmayan suçlardan hüküm kurulması, bozma kararı verilen eylemlerle ilgili bütünsel bir yeniden yargılama yapılması gerekmesi gibi gerekçelerle bozdu. Mahkeme, Oktar hakkındaki cinsel saldırı ve çocuğa karşı cinsel istismar suçlamaları için de mağdurların rızası bulunduğu ya da şikayete bağlı suçlarda zamanında şikayette bulunulmaması gibi gerekçelerle bozma kararı verdi. Aralarında Oktar Babuna’nın da olduğu 68 sanık için tahliye kararı veren istinaf mahkemesi, Oktar ve sanıkların şirketlerinin müsaderesine yönelik kararı da kaldırdı.

Adnan Oktar davasının İstinaf Mahkemesinde bozulması kamikaze eylemi midir? ile ilgili etiketler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Adnan Oktar Nedim Şener istinaf
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.