Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ramazan Can kimdir, nereli, kaç yaşında, nerelerde çalıştı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan Ramazan Can, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantı sırasında telefonuna gelen torpil mesajlarıyla merak konusu oldu. Mülakat ve görevde yükselme sınavı için telefonuna gelen torpil taleplerini okuyarak cevap veren Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, bu davranışıyla tepki topladı. Peki, Ramazan Can kimdir, nereli, kaç yaşında, nerelerde çalıştı? İşte, Ramazan Can'ın hayatı...

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olan Ramazan Can, son günlerde bir toplantıda trajikomik bir duruma düştü. Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, mülakat ve görevde yükselme sınavına dair gelen torpil taleplerini okuyarak cevap verdi; ancak bu tutumu, genel olarak olumsuz bir tepkiyle karşılandı. Peki, Ramazan Can kimdir, nereli, kaç yaşında ve kariyerinde hangi görevleri üstlendi? İşte, Ramazan Can'ın hayatına dair detaylar...

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ramazan Can kimdir, nereli, kaç yaşında, nerelerde çalıştı?

RAMAZAN CAN KİMDİR?

Ramazan Can, 1974 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Zonguldak'ta tamamladıktan sonra 1996 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

RAMAZAN CAN NERELERDE ÇALIŞTI?

Mesleki kariyerine Cumhuriyet Savcısı ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak farklı illerde görev alarak başlayan Can, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili iken 16 Ekim 2020 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Ramazan Can, aynı zamanda Ak Parti'nin 27. dönem Kırıkkale 1. sıra milletvekili adaylarından biri olmuştur. 2023 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ardından Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine tekrar atanmıştır.

RAMAZAN CAN'IN ÖZEL HAYATI

Ramazan Can, evli ve 2 çocuk babasıdır.

RAMAZAN CAN NE YAPTI?

İzmir'den CHP'den istifa ederek AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın torpil yaptığı iddialarına karıştı. Çelebi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şehit babasının ricası üzerine yapılan torpili, sadece hassasiyet gösterilmesi talebi olarak savundu.

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ramazan Can kimdir, nereli, kaç yaşında, nerelerde çalıştı? - Resim : 2

Çelebi'nin açıklamasına göre, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'a yönelik torpil iddiası, İzmir'den şehit babası R.O.'nun talebi üzerine gerçekleşti. Çelebi, mülakatta "Mülakata giren kardeşimiz şehit yakını, bilginiz olsun, takdirlerinize!" şeklindeki ifadesiyle sadece hassasiyet gösterilmesini istediğini belirtti.

AKP'li Çelebi, şehit babasının talebini iletmekle sorumlu olduklarını ifade ederek, yazılı sınavda başarı elde eden kardeşlerinin kendilerine ihtiyaç duymadığını vurguladı. Ayrıca, Çelebi, bazı medya kuruluşlarını eleştirerek, haberin sadece "şehit yakını" vurgusunu yaparak yayınlamadıklarını, hatta kapatıldığını iddia etti.

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ramazan Can kimdir, nereli, kaç yaşında, nerelerde çalıştı? ile ilgili etiketler Adalet Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.