ABD'yi Metin Topuz'un tutuklanması neden kızdırdı? Vize yasağını "taşeron" ifadesi mi tetikledi?

ABD Konsolosluğu'nun Türk çalışanı Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından Büyükelçi John Bass hem yargıyı, hem de yandaş dediği bir bölüm medyayı hedef almıştı. Hatta bu hedef alma ambargo uygulamaya kadar gitmişti. Son hamle ise vize yasağı oldu. İyi de ABD'yi önce Türk yargısı ve medyasını, sonra da direkt ülkeyi hedef almasının sebebi neydi? Cevap Metin Topuz'un tutuklamaya sevk yazısında gizli...

ABD Konsolosluğu’nun Türk çalışanı olan tutuklamaya gönderilirken savcının hazırladığı sevk yazısında ilk kez FETÖ'nün taşeron olduğu resmi bir yazıda "yargı görüşü" olarak yer alıyordu.

FETÖ'nün taşeron olarak kullanıldığına işaret edilen konu ise 17-25 Aralık kumpaslarıydı.

Süreci peydahlayan FETÖ'cülerin irtibatının ise 23 yılda 120 kez yurt dışına çıkış yaptığı tespit edilen ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz olduğu belirlendi.

TAŞERON FETÖ, ARACI METİN TOPUZ, FAİL...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Metin Topuz’u tutuklamaya sevk yazısındaki bir ifadeye…

Metin Topuz’un, başkası adına kayıtlı cep telefon numarasını kullandığı kaydedilen o yazıda, "Fetullahçı Terör Örgütü’nün taşeron olarak kullanıldığı 17-25 Aralık girişiminin emniyet ve yargı ayağını yürüten şüphelilerle, eylemin asıl faili konumundaki dış istihbarat ve ülkeler arasında "aracılık görevini" yürüttüğü" ifadesi yer aldı.

Bir diğer deyişle Metin Topuz FETÖ'cülerin 17-25 Aralık'ta elde ettiği ya da bizzat kurguladığı belgeleri kumpasçılardan alıp bir istihbarat örgütüne ve onun bağlı olduğu ülkeye ulaştırıyordu. Topuz bir anlamda casustu.

metin_topuz_fezleke

Savcılığın tutuklama talebine göre:

FETÖ 17-25 Aralık’ta taşeron olarak kullanılıyor.

Dış istihbarat ve ülkelerin 17-25 Aralık’ın asıl faili olduğu belirtiliyor.

FETÖ’nün “taşeron” olduğu ilk kez bir resmi yazıda “yargı görüşü” olarak yer alıyor.

Peki FETÖ’yü taşeron olarak kullananlar kim? Hangi dış istihbarat teşkilatları ve ülkeler asıl fail?

"CASUS BELLİ"

Sevk yazısında ne istihbarat örgütünün ne de ülkenin adı geçmiyordu ancak ABD'li yetkililerden tutuklama kararı sonrası gelen açıklamalar ve son vize yasağı "casus belli" dedirtti.

ABD bu kararı ile FETÖ'nün CIA eli ile kendisine çalıştığını itiraf etmiş oldu.

ABD'yi Metin Topuz'un tutuklanması neden kızdırdı? Vize yasağını "taşeron" ifadesi mi tetikledi? ile ilgili etiketler ABD metin topuz casusluk
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.