Abdurrahim Boynukalın kimdir? Kaç yaşında? Mesleği ne? Gençlik ve Spor Bakanı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni sistemin ilk kabinesini açıklamasına saatler kala kulislerde dolaşan bir listede Gençlik ve Spor Bakanı olarak adı geçen Abdurrahim Boynukalın kimdir? Kaç yaşında? Mesleği ne? Gençlik ve Spor Bakanı olacak mı? Detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

TBMM'de yemin ederek yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu akşam kabineyi açıklaması bekleniyor. Kulislerde dolaşan listedeki isimlerden biri olan Abdurrahim Boynukalın kimdir? Kaç yaşında? Mesleği ne? Gençlik ve Spor Bakanı olacak mı? Ayrıntılar bu haberde...

Abdurrahim Boynukalın kimdir? Kaç yaşında? Mesleği ne? Gençlik ve Spor Bakanı olacak mı?


16 Nisan referandumunda kabul edildikten sonra, 24 Haziran seçimleri ile de yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı'nın belli olduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bugün resmen hayata geçiyor. Başbakanlık kurumunun kaldırılarak tüm bakanlıkların doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olacağı yeni sistemle ilgili en çok merak edilen konu ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kimlerin yer alacağı...

Yeni kabineyle ilgili Ankara kulislerinde çarpıcı iddialar ve sürpriz isimlerin yer aldığı bir liste elden elde dolaşıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesine ait olduğu iddia edilen listede Abdurrahim Boynukalın'ın ismi Gençlik ve Spor Bakanı olarak geçiyor.

ABDURRAHİM BOYNUKALIN KİMDİR?
15 Eylül 1987, Bremen doğumlu Abdurrahim Boynukalın, Türk siyasetçi, gazeteci ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısıdır.

YAŞAMI VE EĞİTİMİ
Abdurrahim Boynukalın, 15 Eylül 1987'de Almanya'nın Bremen şehrinde doğdu. Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmasının ardından yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Londra Şehir Üniversitesi'nde Medya İletişim Bölümünde ikinci yüksek lisansını bitirdi. Yaklaşık iki yıl Kırklareli Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

GAZETECİLİK KARİYERİ
2011-2013 yılları arasında Milat gazetesinde, 2013-2014 yılları arasında Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

SİYASİ KARİYERİ
Önceki AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu'nun Başbakanlık Müşaviri olmasının ardından 26 Eylül 2014 tarihinde AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirildi. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girdi.

18 Aralık 2015 tarihinde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı oldu.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2011'de yeniden kurularak 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nde yer almış bakanlıktır. Önceki hükümetlerde bulunan Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün yerine kurulmuştur.

TARİHÇE
29 Haziran 1938 tarihinde kabul edilen 3530 sayılı kanunla Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ihdas edilmiş, 1969 yılında düzenlenen Genel Seçimlerin ardından ilk kez Spor Bakanlığı adıyla kurulan Bakanlığın başına 3 Kasım 1969 tarihinde İsmet Sezgin getirilmiştir. 1972 yılında adı Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak değiştirildi. 1983 Türkiye genel seçimlerinin ardından ise Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı adını aldı. 1 Nisan 1989'dan itibaren Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak faaliyetine devam etti. 2011 yılında ise Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı adı ile yeniden kuruldu.

GÖREVLERİ
Gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyici politikaları tespit etmek, farklı genç gruplarının ihtiyaçlarını da dikkate alarak gençlerin kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlamak, karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımını sağlayıcı öneriler geliştirmek ve bu doğrultuda faaliyetler yürütmek, ilgili kurumların gençliği ilgilendiren hizmetlerinde koordinasyon ve iş birliğini sağlamak.
Gençliğin ihtiyaçları ile gençliğe sunulan hizmet ve imkanlar konusunda inceleme ve araştırmalar yapmak ve öneriler geliştirmek, gençlik alanında bilgilendirme, rehberlik ve danışmanlık yapmak.
Gençlik çalışma ve projelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek.
Gençlik çalışma ve projeleri yapmak, bu çalışma ve projeleri desteklemek, bunların uygulama ve sonuçlarını denetlemek.
Spor faaliyetlerinin plan ve program dahilinde ve mevzuata uygun bir şekilde yürütülmesini gözetmek, gelişmesini ve yaygınlaşmasını teşvik edici tedbirler almak.
Spor alanında uygulanacak politikaları tespit etmek ve uluslararası kuralların ve talimatların uygulanmasını temin etmek.

Bağlı Birimler
Merkez Teşkilatı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı
Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü
Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Hukuk Müşavirliği
Özel Kalem Müdürlüğü
Personel Dairesi Başkanlığı
Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü
Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı
Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
Rehberlik ve Denetim Başkanlığı
İç Denetim Birimi Başkanlığı

Abdurrahim Boynukalın kimdir? Kaç yaşında? Mesleği ne? Gençlik ve Spor Bakanı olacak mı? ile ilgili etiketler kimdir kaç yaşında mesleği ne gençlik ve spor bakanı mı olacak abdurrahim boynukalın
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.