'Cumhurbaşkanlığı seçiminde dikkat çekici değişiklik var'

Bir araştırma şirketinin seçim verilerini bugünkü köşesinden değerlendiren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dikkat çekici değişikliklerin olduğunu vurgulayarak, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki farkın 17.2 puana çıktığını belirtti. İşte detaylar...

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Konsensus Araştırma’nın 'Cumhurbaşkanlığı seçimi' verilerini bugünkü köşesinden değerlendirdi.

Selvi, cumhurbaşkanlığı seçiminde dikkat çekici değişikliğin olduğunu vurgulayarak, "Cumhurbaşkanlığı seçimi olunca kararsızların, oy kullanmaya gitmeyeceğini söyleyenlerin oranında ciddi bir düşüş yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

''İKİ İTTİFAK ARASINDAKİ FARK 17.2''

Selvi, ''Muhalefet erken seçim için bu kadar ısrarlı olduğuna göre, kendini şanslı görüyor diye düşünebilirsiniz. Konsensus partilerin oy oranı olarak sormamış, ittifaklar olarak sormuş. AK Parti ve MHP’den oluşan cumhur ittifakı 51.4’e ulaşırken, CHP, İYİ Parti, Saadet ve DP’den oluşan millet ittifakı ise yüzde 34.2 ediyor. Cumhur ittifakı ile millet ittifakı arasındaki fark 17.2 çıkıyor. HDP ayrı değerlendirilmiş. HDP 12.1 çıkarken, diğerleri 2.3’te kalıyor. HDP’nin yüzde 12.1’i dikkatinizi çekti mi?'' görüşünü dile getirdi.

Hürriyet yazarı, yazısının devamında, ''Gerçi sadece cumhur ve millet ittifakının adayları mı yarışacak, üç-dört adayın yarışına mı sahne olacak o belli değil ama Konsensus, Cumhurbaşkanlığı seçimini iktidar ve muhalefet bloku olmak üzere iki başlık halinde sormuş. Karasızlar dağıtıldığında iktidar bloku diyenler 51.6’ya ulaşırken, muhalefet bloku 48.4’te kalıyor. İki blok arasındaki fark 3.2 ediyor. Başka bir nokta da, söz konusu Cumhurbaşkanlığı seçimi olunca kararsızların, oy kullanmaya gitmeyeceğini söyleyenlerin oranında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Hepsini topladığınızda 0.7 ediyor. Demek ki, halkımız Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili. Neden oy vereceğini ve neden vermeyeceğini kafasında netleştirmiş durumda." ifadesini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

'Cumhurbaşkanlığı seçiminde dikkat çekici değişiklik var' ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi Hürriyet seçim Cumhurbaşkanlığı köşe yazısı ittifak konsensus
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.