ABD istihbarat raporundan flaş iddia: Putin sonrası iktidar boşluğu dünya için tehlikeli olabilir

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken ABD istihbarat raporunda çarpıcı iddialar yer aldı. ABD basınına yansıyan bilgilere göre Putin'in 'kesinlikle hasta' olduğu belirtilirken, ABD'li bir yetkili "Putin'den sonra bir iktidar boşluğu dünya için çok tehlikeli olabilir" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'im emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş son haftalarda Ukrayna'nın doğusunda yoğunlaşmış durumda. Bölgenin hakimiyeti için iki ordu arasında kanlı çarpışmalar yaşanıyor. Çatışmalar Severodonetsk ve Lysychansk'te yoğunlaşmış durumda zira Rusya bu iki kenti ele geçirirse, bu durumda Luhansk bölgesinin tamamının denetimini almış olacak.

'PUTİN BELGELERİ' ORTAYA ÇIKTI

Savaşın mimarı Putin'in orduya taarruz emri verdiği belirtilirken ABD'den gündeme bomba gibi düşen bir haber geldi.

ABD merkezli Newsweek dergisi Putin için hazırlanan ABD istihbarat raporlarının içeriğine ulaştı.

Newsweek tarafından üç ayrı istihbarat teşkilatındaki üst düzey yetkililere atfedilen değerlendirme Putin hakkında ilginç bilgilerin ortaya çıkmasını sağladı.

Ulusal İstihbarat Direktörü ofisinden bir yetkili, 'Putin kesinlikle hasta' dedi.

Biri Savunma İstihbarat Teşkilatı'ndan diğeri emekli Hava Kuvvetleri subayı olan diğer iki yetkili Putin'in sağlığına ilişkin kapsamlı bir istihbarat erişimlerinin olduğunu belirtti ve Rus liderin durumunun parlak olmadığını söyledi.

'DÜNYA İÇİN TEHLİKELİ OLABİLİR'

'Putin hasta mı?' sorusuna 'Kesinlikle' diye cevap veren emekli Hava Kuvvetleri subayı dikkat çeken bir de iddia ortaya attı. ABD'li yetkili, 'Putin'den sonra bir iktidar boşluğu dünya için çok tehlikeli olabilir' dedi.

RAPORDA SUİKAST İDDİASI DA YER ALDI

İstihbarat topluluğunun ayrıca, Putin'in iktidarı kaybedeceği konusunda giderek daha fazla paranoyaklaştığına ve Mart ayında bir suikast girişiminden kurtulmuş olabileceğine inandığı bildiriliyor.

Kıdemli istihbarat yetkililerinden biri, Putin'in gücünün artık mutlak olmadığının altını çizdi ve 'Kremlin içerisindeki herkes sonun yakın olduğunu hissediyor' dedi.

Yetkililer ayrıca Putin'in giderek kendini daha fazla izole etmesi nedeniyle güvenilir istihbarata erişimin daha zor hale geldiğinin altını çizdi.

Geçtiğimiz haftalarda İngiliz basını Rusya Federal Güvenlik Servisi'nden (FSB) görev alan bir ajana dayandırdığı haberde Putin'in maksimum 3 yıl ömrü kaldığı bilgisine yer vermişti.

 

ABD istihbarat raporundan flaş iddia: Putin sonrası iktidar boşluğu dünya için tehlikeli olabilir ile ilgili etiketler Putin Rusya İstihbarat ABD
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.