ABD dolarının küresel hegemonyasını kırmak isteyen BRICS'in ilk sembolik banknotu görücüye çıktı

Rusya ve Çin'in öncülüğünde kurulan, adını ise üye ülkelerin baş harflerinden alan BRICKS, ABD dolarının küresel hegemonyasını kırmak için adımlar atmaya devam ediyor. BRICKS'in ilk sembolik banknotu Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki toplantıda karşımıza çıktı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde toplanan BRICS'ten 'sembolik' ancak çok önemli bir adım geldi. Rusya'nın Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Ilya Rogachev, BRICS'e yeni katılan BAE'nin büyükelçiliğinde düzenlenen törende 100'lük BRICS banknotunu kamuoyu karşısında görücüye çıkardı.

İLK BRICS BANKNOTU

İran resmi ajansı IRNA'da yer verilen habere göre, BAE'nin yeni üye sıfatıyla BRICS'e katılımı nedeniyle Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Pretorya'daki BAE Büyükelçiliği'nde düzenlenen törende, Rusya'nın Güney Afrika Büyükelçisi sembolik olarak Rusya'da basıldığını söylediği 100'lük BRICS banknotunun tanıtımını yapıp, BAE büyükelçisine sundu.

İşte BRICS'in ilk banknotu:

 ABD dolarının küresel hegemonyasını kırmak isteyen BRICS'in ilk sembolik banknotu görücüye çıktı

ABD dolarına karşı yapılan bir hamle olarak görülen Rusya'nın yeni 'banknot' adımı oldukça önemli bir gelişme olarak görülüyor. Banknotun üzerinde ilk BRICS üyesi 5 ülkenin bayrakları yer alıyor; Rusya, Çin, Hindistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Brezilya.

BRICS grubuna son dönemde Arjantin, Mısır, Etiyopya, İran, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan da üye olmuştu.

ABD dolarının küresel hegemonyasını kırmak isteyen BRICS'in ilk sembolik banknotu görücüye çıktı ile ilgili etiketler BRICS Çin Rusya Hindistan Brezilya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.