A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz Ermenistan galibiyeti sonrası konuştu: Maça favori olarak girmeyeceğiz...

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde A Milli Takım, Ermenistan'ı 2-1 mağlup ederek elemelere galibiyetle başladı. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, EURO 2024 Elemeleri'ne kazanarak başlamanın önemli olduğunu belirtti. Kuntz, Hırvatistan'la oynanacak maçla ilgiliyse şunları söyledi, "Oradaki maç farklı olacak. Maça favori olarak gitmeyeceğiz. Aynı zamanda taraftarımız arkamızda olacak."

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde A Milli Futbol Takımı, Ermenistan'ı 2-1 mağlup ederek elemelere galibiyetle başladı. Türkiye galibiyete getiren golleri Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Stefan Kuntz, mücadelenin ardından galibiyeti ve 90 dakikayı değerlendirdi.

''KAZANARAK BAŞLADIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ''

Mücadeleyi değerlendirerek sözlerine başlayan Stefan Kuntz, "Beklediğimiz performansı sahaya yansıtamadık. Gerçekçi olursak iyi oynadığımız ve kaybettiğimiz birçok maçım oldu. Bu maçta iyi oynayamadık. Tarihsel olarak bakarsanız da iyi oynamayıp kaybedilen maçlar çoktu. Kazanarak başladığımız için mutluyuz." açıklamasında bulundu.

"BEN DE KESİNLİKLE MEMNUN KALMADIM''

Mücadelenin ilk yarım saatlik bölümüyle ilgil soruya Kuntz, "Ben de kesinlikle memnun kalmadım. İlk 30 dakikada defans oyuncularımızın performansı düşüktü ve orta saha oyuncularımızı yeteri kadar oyuna sokamadılar. Bekleri oyuna soktuğumuzda da onların çok fazla opsyionu yoktu. Bu sefer de onlar katkı sağlayamadı. Bu yüzden üçlü defansı dörtlüye çevirdik ve Salih'i savunmanın önüne aldık. Bu da sahaya daha iyi yansıdı." dedi.

"ERMENİSTAN'DA GENEL OLARAK İYİ KARŞILANDIK''

Karşılaşmayla ilgili Kuntz ayrıca, "Ermenistan'da genel olarak iyi karşılandık ancak bugün atmosfer biraz daha farklıydı. Takım gençleşti ve yeni bir antrenörle oynadılar. Biraz zorlandık. Galibiyetle başladığımız için mutluyuz." ifadelerini kullandı.

"BURADA ŞU ANDA ENES'E ODAKLANMAMALIYIZ''

Enes Ünal'ın performansıyla ilgili ise Kuntz, "Burada şu anda Enes'e odaklanmamalıyız. Enes'in oyun içerisindeki konsantrasyonunu ikinci golde gördük. Bunlar da bir oyuncu için önemli." dedi.

''MAÇA FAVORİ OLARAK GİRMEYECEĞİZ''

Hırvatistan maçına ilişkin ise Kuntz şunları söyledi, "Oradaki maç farklı olacak. Maça favori olarak girmeyeceğiz. Aynı zamanda taraftarımız arkamızda olacak. Böylelikle milli maçlarda o duygu da oyun içine geldiğinde performans farklı olabiliyor. O yüzden o maç farklı olacak.

"BU KARAR DOĞRULTUSUNDA KARAR VERDİK"

Stefan Kuntz, Abdülkerim Bardakcı'nın aday kadrodan çıkarılmasıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi, "Abdülkerim Bardakcı için Perşembe günü rapor aldık. 2 haftalık tedavi süreci olduğu söylendi. Bu karar doğrultusunda kararımızı verdik."

 

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz Ermenistan galibiyeti sonrası konuştu: Maça favori olarak girmeyeceğiz... ile ilgili etiketler Euro 2024 Ermenistan Türkiye A milli futbol takımı Stefan Kuntz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.